..eli niinkö otsikkokin kertoo, niin laskettuun aikaan on enää 115 päivää.. Eli suunilleen 3,5kk. Se kuulostaa paremmalta kun "noin 4 kuukautta". Vointi on edelleen mitä mainioin. Paitsi välillä väsyttää. Mulla on nyt (taas) lomaa, ja eilen tein pienen ostosreissun läheiseen ostariin. Ei jaksanu olla enää kotona, niin aattelin poiketa lähi ostarissa, kun sinne on matkaa vaan n. 2km. Tuli taas ostettua neidille muutama kiva juttu. Tällä kertaa Benettonilta. Siellä on ollu nyt niin hyvät alennukset, että en oo voinu olla ostamatta mitään. En ollu sillä reissulla kun pari tuntia, ja kun pääsin kotiin, niin olin ihan poikki. Alamaha tuntu jotenkin raskaalta, ja loppumatkan pyöräily otti koville. Onneks sain hetken aikaa levätä kotona, ennenkun aloin laittamaan ruokaa. Käytiin miehen kans vielä illalla nopsaan kattomassa paria remppatarviketta. Mies ehdotti, että oltais menty kiertelemään vielä jotain remppakauppoja, mutta siihen en ois enää millään kyenny. Eli nyt ne raskauden krempat sitte alkaa ilmestymään. Vessassa saa yön aikana käydä ainakin kerran, välillä kaksi. Mutta onneks saan unenpäästä heti kiinni, ja unet on laadultaa loistavia! Aamulla on levänny olo. Ja jos muistaa, ettei juo illalla pariin tuntiin ennen nukkumaanmenoa, niin sekin ehkä hillitsee rakon toimintaa. Pissahätä ei ole enää sellanen samanlainen hätä kun ennen. Nyt jos rakko on oikein täynnä, niin alkaa hiukan supistelemaan, siis ihan vähän, ja tulee sellanen levoton olo niinkö yleisesti. Jos ennen oli kauhee hätä, niin tuntu, että se rakko halkeaa, ja hyvä kun housut ehti vetää alas. Hätä on siis muuttanut muotoaan! Edelleen koen olevani kuitenkin hyvässä kunnossa! Täytyy sanoa, että jos olisin vanhassa työpaikassa, jossa periaatteessa joutuu seisomaan suurimman osan päivästä, ja päivät on yleensä aika kiireisiä, niin vois ottaa koville. Tässä nykyisessä työssä istun suurimman osan ajasta, tai siis melkein koko ajan.

Lajiteltiin aamulla miehen kans vauvanvaatteita. Katottiin, että mitä kokoa on minkäkin verran. Ihan pieniä, 56cm vaatteita on jo oikeestaan tarpeeksi. Mietin, että varmaan ostan vielä yhdet puolipotkarit aluhousuiksi ja ehkä yhdet sukkahousut. Ja sit mieitin, että tarvinko vielä yhdet paksummat housut, esim. college - tai veluurihousut. Ja ehkä yks paksumpi paita bodyn päälle. Muuten kaikkee pientä on hyvin. Tuntuu jotenkin vieläkin ihan uskomattomalta, että meille tulee vauva!! Jotenkin sitä on vaan ostellu kaikkee vauvasälää, mutta välillä sitä oikein pysähtyy miettimään, että niitä tulee oikeesti joku käyttämäänkin. Me ollaan niin onnellisia, ja tuntuu, että rakastetaan toisiamme enemmän kun koskaan! Mä rakastan tota pikkusta jo nyt niin paljon, että mitä se sitten on kun se on syntyny... Ehkä mä tipahdan jossain vaiheessa täältä pilvilinnoista alas ja kovaa... Pinnasänky saadaan tuttavilta, tai siis ostetaan. Sit hoitopöytä oltiin ajateltu ostaa uutena, sellanen Brion, mutta eilen rupesin kattomaan netistä käytettyjä, ja niitä sais tosi halvalla. Päätettiin, että jos löydetään hyväkuntonen, ja suhteellisen läheltä meidän kaupunkia, niin ostetaan käytettynä. Kaukalo hankitaan uutena, kun kellään tutulla ei ollu myytävänä. Ihan keneltä tahansa en viitti käytettynä ostaa, kun niistä ei koskaan tiedä, vaikka se oliskin kolaroitu. Tilasin Vauva lehden, ja siitä sai tilaajalahjana mustan Brion turvakaukalon. Se jalusta siihen tarvii ostaa. Ja sit vielä amme, ja ammeteline hankitaan. Siinä taitais olla ne sitten ne isoimmat hankinnat. Onneks kuitenkin kaikista tavaroista tiedetään, mitä halutaan. Niin ja tietty vielä peitto, ja patja sänkyyn. Ne hankitaan Ikesta, samoin kuin kaikki lakanat ja pussilakanat ym. Mä en käsitä, kun vauvanpeittoja on miljoonaa eri kokoa! Eikö nekin vois olla jotain standardikokoja niinkö aikusillekin?! Täytyy sit vaan kaikki pussilakanat hankkia Ikeasta, vaikka eipä tuo haittaa, kun se on tossa aika lähellä. Eikä niitä nyt montaa tarvi olla.

Tää pikkunen masuasukki liikku jossain vaiheessa tosi vähän. Ehdin jo vähän huolestuakin, kun tunsin iltasin vaan muutaman potkun. Vaikka kai tässä vaiheessa on tärkeintä, että joka päivä tuntee edes jotain. Mä veikkaan, että kyllä se sielä liikku, mutta potkut vaan osu sellaseen paikkaan, etten tuntenu niitä. Nyt siellä on taas liikettä tosi paljon. Päivällä, aamulla, illalla... Ja melkoisia jysähdyksiä välillä onkin. Se heittää varmaan kuperkeikkoja. Ihanaa.. Ens viikolla olis neuvola. Se olis alunperin ollu jo eilen, mutta jouduin siirtämään sitä, kun ajattelin, ett jos oonkin jossain reissunpäällä, kun on tää loma. Mutta en mä ollu, kotona olisin ollu. Saan neuvolasta varmaan ne kelan laput täytettäväksi. Sit täytyy kysyä jos ne tietää noista isyysloma-asioista. Ja sit ajattelin kysyä joudunko sokerirasituskokeeseen ja millon on seuraava lääkäriaika, ja onko synnytysvalmennusta, ja pääseekö synnärille tutustumaan. Tuntuu, että edellisestä neuvolasta on ikuisuus, ja olihan se toukokuussa, joten on siitä aikaa. Seuraavalla kerralla mitataan myös se kohdunpohjankorkeus, kiva saada tietää onko maha "oikeen kokonen". Painoa on oman vaa'an mukaan tullu 4kg. Saas nähdä mitä neukkarin vaaka näyttää. Mä soitin muuten yhteen sellaseen lastentarvikeliikeeseen, ja oisin tilannu sellasen välikappaleen tuohon housujen napinläpeen. Niillä ei sillon ollu sellasta, ja ne lupas soittaa, mutta ei oo kuulunu mitään.. Ihmetouhua. Taidan tilata sen muualta. Jospa omat housut mahtuis vielä pitkään, niin sillä välikappaleella sais pidennettyä käyttöikää. Yhdet mammahousut ostin, mutta ne on vielä aika isot, ja yhden mammaneuleen oon ostanu. Molemmat oottaa kaapissa syksyä. Housuja kokeilin eilen, ja ne on ehkä vähän löysät vielä, vaikka onkin kokoa M, mikä koko mulla normaalisti on.

Ai niin, otettiin vauvavakuutus. Meillä on Turvassa kaikki muutkin vakuutukset, niin otettiin se sieltä. Toivotaan tietysti, ettei sille tule käyttöä, mutta ajateltiin, että hyvä se on olla olemassa. Onhan meillä autoonkin 3 kertaa kalliimmat vakuutukset, eikä niitä olla koskaan tarvittu. Miksi ei siis vakuutettais meidän kalleinta aarretta!

Meidän pikkunen on nyt yli 500g painava, pääperämitta on 20cm, ja koko pituus n. 28cm. Aika iso!

Tänään 23+4

p.s. Menen hakemaan tänään torilta laatikollisen mansikoita, ja ilta taitaakin mennä pakastuspuuhissa. Nam, mansikat on vaan niiiiin ihania!!! Voi olla, että pari litraa menee poskeen siinä samalla..