Nyt on taas yks neuvolakäynti takana, ja ultraankin päästiin kurkkaan pikkusta. Ultra oli ihan siis ylimääränen, kun se kaveri lupas tehdä painoarvion pikkuisesta. Tässäpä muutama lukema: RR 144/82 (ultra jännitti), sf-mitta 33, pissa puhdas, paino 73,1 noussut viime viikosta 500g, sykkeet 145. Mä en käsitä miten toi paino on voinu taas nousta, vaikkei se nyt paljoa olekaan noussu! Jotku sanoo tässä vaiheessa, että paino pysyy samana tai jopa tippuu! Ja mä vaan kerrytän sitä lisää koko ajan. Oon kyllä mielestäni syöny ihan samalla tavalla kun ennenkin ja oon tehny kunnon ulkoilulenkkejäkin. En oo ees mässänny kauheesti. Seuraava neuvola aika on ens viikon perjantaina, ja toivottavasti sillon painonnousu olis hyvinkin minimaalista. Saan muuten samalla sen possurokotteen. Juttelin eilen yhden tutun kans, joka on vuosia ollu tekemisissä erilaisten rokotustutkimusten kans, ja rokotusten kans yleensäkin. Ja häneltä sain kyllä siunausken ottaa rokotteen. Hän on itsekin raskaana ja aikoo ottaa sen. Keskusteltiin tästä yleisestä härdellistä rokotteen ympärillä, ja kuinka väärässä uskossa moni on. Siitäkin puhuttiin, että jos tauti leviää, ja tulee kuolemantapauksia niille, jotka ei oo ottanu rokotetta, niin mitä sitten. Ja jos tauti leviää siksi, että ihmiset ei ota rokotetta. Mutta jokainen joutuu päätöksen itsensä kanssa tekemään, ja sen kanssa on oltava sinut. Mitään rokotetta ei ole testattu raskaanaolevilla, ei edes niitä, joita "suositellaan" otettavaksi raskauden aikana. Tämänkin rokotteen pohja on tuttu ja tutkittu, mutta "possuinfluenssavirukset" on siinä uusia. Ja raskaanaoleville suositellaan rokotusta siksi, että bakteeritulehdusten riski on suurempi loppuraskaudessa, ja jälkitauteihin saattaa olla suurempi riski sairastua, esim. keuhkokuumeeseen. Ihan siksikin, että keuhkojen käyttökapasiteetti on raskauden aikana pienempi, joka taas altistaa tulehduksille. Harmi, että osalla lääkäreistäkin on väärää tietoa rokotuksista, koska he eivät ole niitten kans missään tekemissä, ja tieto asiakkaalle muodostuu ehkä oman mielipiteen perusteella. Noh, voisin paasata asiasta vielä lisää, mutta se nyt ei taida olla tämän blogin tai kirjotuksen oleellisia asia . Ite en oo missään vaiheessa ajatellu, etten ottais rokotetta, koska se ei ole turvallinen, vaan lähinnä mietin aluksi, että onko tämä taas tätä mediahössötystä. Mutta näyttää siltä, että tauti leviää. Mutta nämä siis vaan mun mielipiteitä faktojen pohjalta.

Mutta siis ultrasta! Kaikki oli sielläkin niin kuin pitää. Neiti varmistui neidiksi, taas kerran. Ja pää oli alaspäin, niinkö pitikin. Nyt tämä kaveri antoi luvan mennä ostamaan mekkoja! Ihan kun niitä ei oltais jo ostettu.. . Eiköhän se sukupuoli ole varma, kun se on nyt 3 kertaa katottu. Painoarvioksi tällä hetkellä tuli 2970-3085g. Ja ultraaja sanoi, että se on kyllä aika tarkka, koska siinä oli vaan 100g heitto. Jos ois ollu joku 500g heitto, niin se ei olis ollu niin luotettava. Kuulemma kauhean pitkä tyttö sieltä ei oo tulossa, mutta tässä vaiheessa pituuden mittaaminen ei onnistunu. Ja mitä väliä sillä olis ollu. Ite vaan aateltiin, että "ei niin pitkä" tarkottais ehkä jotain 49-52cm. Eli sopiva! Painoarvio lasketusajan tienoilla olis siis 3,4-3,6kg. Eihän se edelleenkään mikään iso olis, mutta ite ollaan jotenkin ajateltu, että sieltä tulis aika pieni tyttö. Siis just joku 3,2kg. Ja voihan se sen painonen ollakin, jos ens viikolla syntyy! Mutta tuskin syntyy, kun mitään merkkejä siitä ei ole. Vaikka ei niitä merkkejä aina tarvi etukäteen ollakaan. Kipeitä supistuksia ei oo sen yhden ainoan jälkeen ollu kertaakaan, ja ne menkkakivutkin otti ja loppu. Tylsää! Kävelylenkit sujuu hyvin, jaksan tehdä tunninkin lenkkejä eikä tunnu missään. Lenkin jälkeen lihakset on kipeenä, niinkö olis tehny jonkun kauheen vaativankin urheilusuorituksen. Turvotusta on välillä aika lailla. Ei sitä välttämättä ulkopuoliset huomaa. Mutta sormukset ei todellakaan mahdu, ei oo mahtunu muutamaan viikkoon. Ja sormien ja varpaiden niveliin sattuu aamulla, kun ne on niin turvonnu. Kaikki kengät ei todellakaan mahdu jalkaan! Toivotaan, että jalat ja sormet palautuu entisiin mittoihin synnytyksen jälkeen.

Tänään olis siivouspäivä. Ajattelin viedä matot ulos tuulettuun ja pesen lattiat. Nyt on niin ihana aurinkoinen keli, ja pikku pakkanen. Saa matot uuden raikkaan tuoksun. Pakastimen sulatin toissa päivänä ja kylppärinkin pesin. Eikä tuntunu missään sekään :(

Ja odotus senkun jatkuu 37+5