Kiitos Taika kysymästä, hyvää meille kuuluu! On vaan pitäny aika kiirettä, kun ristiäiset lähestyy. Niihin menee yllättävän paljon aikaa. Tää loppuviikko onkin kaikkein kiireisin, kun pitää leipoo ja järkätä paikat kuntoon. Toivottavasti ite en oo ihan nuutuneen näkönen ristiäispäivänä.

Maanantaina käytiin neuvolassa, ja tyttö senkun kasvaa. Uudet mitat oli 5050g ja 57cm, pipo 38cm. Posket on aika pulloset ja reisissä kivasti makkaroita ;) Meille alkaa muodostumaan jonkunsortin rytmi päiviin. Tai se rytmi on tässä vaiheessa varmaan vielä kovin herkkä muuttumaan, mutta ainakin suurinpiirtein tiedän miten päivät menee. Tunnin tyttö jaksaa olla hereillä ja sitten taas nukutaan 2-3h. Syötöt on edelleen aika nopeita, ei niihin mene kun ihan ihan maksimissaan puoli tuntia. Omaa aikaa jää kivasti unten ajoiksi. Öisin tyttö herää noin kolme kertaa. Yksi yö meillä meni niin, että se heräs vaan kaks kertaa, luxusta! Viimeisen iltasyötön ja ekan yösyötön välissä on yleensä 4h väliä. Jos itekin malttais mennä nukkumaan ysiltä illalla, niin sais kunnon yöunet. Ja aamulla taas puoli ysin aikaan noustaan ylös. Mä ajattelin sillon synnytyksen jälkeen jotenkin kauhunsekaisin tuntein, että miten jaksan valvoo suunilleen seuraavan vuoden niin, etten saa nukkua yötä kokonaan. Mutta tähän asti on menny aika kevyesti, ei ees väsytä. Enkä päivisinkään enää oo ottanu päikkäreitä. Ja kun kevättä kohti mennään ja valon määrä lisääntyy, niin eiköhän tässä hyvin jakseta. Kun vielä kainalossa tuhisee maailman ihanin tyttö, niin voiko valittaa?!

Neiti jakelee edelleen maailman valloittavimpia hymyjä. Joululahjaksi hän sai sellasen häkkyrän minkä alla pystyy makaamaan ja heiluttamaan niitä leluja, miksi sellasta sitte ikinä kutsutaankin?? Mobile..? Nyt se on maannu sen häkkyrän alla jo parina päivänä, ja ne lelut kiinnostaa kovasti. Niille on kiva jutella, ja niitä kohti on kiva heilutella käsiä. Juttelu on vielä alkeellista jokeltua, mutta selvästi sellasta keskustelua. Ei varmaan mee montaa viikkoa, kun niitä aletaan tavoittelemaan. Kädet on vielä nyrkissä suurimman osan ajasta, mutta eiköhän nekin lähiviikkojen aikana aukea. Iloinen tapaus siis! Sitterissä se tykkää istua ja touhuta omiaan, kun äiti esim. juo kahvia tai touhuaa keittiössä. Mutta tosiaan tunti on aika maksimi aika, kun se jaksaa olla hereillä. Sitte tulee väsy, ja välillä se nukkumatti tulee ihan puskan takaa.

Seuraava neuvola onkin 2kk neuvola, ja sillon saadaan rokotuksia. Alkaakohan äitiä itkettään.. :( Mietinnässä on vielä, lähdetäänkö mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen. Rokote ois kyllä hyödyllinen.. Siitäkään ei olla kauheesti ehditty miehen kans jutella, vaikka veikkaan, että se on minä, joka sen asian viime kädessä päätän. Mies kuitenkin sanoo, että päätä sinä, kun niistä enemmän tiiät.

Että tällästä siis tänne kuuluu. Joka päivä yritän miettiä, että näistä päivistä pitää nauttia, koska tyttö kasvaa koko ajan. Nää vauva-ajat on pian muisto vaan. Niin nopeesti noi lapsukaiset kehittyy!