Huoh, hellettä riittää ja kiirettä kans! Ajattelin hiukan päivitellä kuulumisia, kun taas on tapahtunu uusia juttuja ja ollaan oltu kovasti menossa. Viime viikko vietettiin Berliinissä, ja jessus että siellä oli lämmin!! Varmaan lähemmäs +40´c oli koko ajan. Ja missään kaupoissa tai ravintoloissa ei tietenkään ollu ilmastointeja. Vähän niinku olis ollu saunassa koko ajan. Onneks hotellihuoneessa oli ilmastointi. Matka meni taas oikein hyvin neitin kans. Kuumuus ei onneks hirveesti neitokaista vaivannu, koska yöt nukuttiin hyvin, kiitos ilmastoinnin. Ennen matkaa meinas kotona viimiset päivät olla aika tuskaa koko perheellä, koska kotona oli niin pirun kuuma 24/7.

Neiti on nyt oppinu konttaamaan oikein kunnolla, ja kontaten mennään ja kovaa. Välillä tietysti edetään ryömimällä, niin pääsee vielä kovempaa. Pelkkä konttaaminenhan ei yksistään riitä, vaan neiti on oppinut nousemaan myös tukea vasten seisomaan. Meno on välillä aika päätä huimaavaa, koska ei se raukka vielä ymmärrä, että molemmat kädet todellakin tarvii pitää tiukasti kiinni tuessa. Toinen käsi tavoittelee jotain tavaraa, keskivartalo heiluu ees taas, ja sitten muksahdellaan lattiaa kohti. Tueksi kelpaa nykyään melkein mikä vaan, sohva, sohvapöytä, pahvilaatikko, äiti&isi... eli kaikki mahdollinen. On se vaan aika hurjannäköstä, kun tollanen pieni ihminen punkee ittensä pystyyn. Ei varmaan mee enää kauaa, kun se ottaa jo askelia tukea vasten, ja pian ilman tukea.. Niin ja ne hampaat. Mä luulin, että ylhäälle on tulossa 2 hammasta etuhampaiden viereisille paikolle. Mutta kun tässä yks päivä tarkemmin kurkin suuhun, niin huomasin, että ylhäälle onkin tulossa 4 hammasta kerralla! Tähän mennessä suussa on siis vaan 2 hammasta alhaalla edessä, jotka on nököttäneet siinä jo kohta 4kk yksinään.

Ruokaa menee välillä alas tosi vähän. Välillä meinaa iskeä huoli, että pärjääkö se sillä määrällä, mutta eipä sitä voi väkisinkään suuhun  tunkea. Nyt on ollu niin kuumakin, että ruoka ei senkään takia maistu, ja kun niitä hampaitakin sinne tuli urakalla, niin ei ole ihme. Tossa joku aika sitte sosetta hurahti pieni pilttipurkillinen, ja nyt sitä menee tyyliin 2 teelusikallista. Maitoa menee vaihtelevakka menestyksellä, mutta vettä menee onneks hyvin, niin ei tarvitse pelätä kuivumista. Ja märkiä vaippoja tulee riittävästi. Eiköhän sekin aika taas koita, kun ruoka maistuu! Käytiin ostamassa torilta tänään mansikoita, ja niistä neiti tykkäs ihan hirveesti. Me ollaan annettu tytölle syötäväksi omaan käteen mansikoita, nektariini, maissinaksuja, ananasta... Mansikka on tosi kivaa, kun se ei juuri sotke.. Eli jokapaikka on ihan mansikassa. Ja sitä on kiva puristaa niillä pienillä sormilla, kun sormet uppoaa mansikkaan kivasti. Mä oon alottanu nuo karkeammat soseet vähän tollasilla herkuilla, koska ajattelin, että ne on niin kivan makusia, että niitä viittii pureskella. Nyt oon sitte ostanu myös 8kk ruokia. Mutta pääsääntösesti meillä syödään edelleen niitä vauvojen ruokia. Niissä 8kk ruoissa on joissakin aika vahvat mausteet. Mutta kai niihinkin vaan tarvii totutella. Välillä tulee yökki joidenkin palasten kohdalla, mutta hyvin ne kuitenkin uppoaa. Ja vauvoilla on muuten se "yökki" piste hiukan edempänä, eli siis lähempänä huulia kuin aikuisilla. Ei tarvi pelätä, että tukehtuu. Vaikka kyllä mä sitä välillä pelkäänkin, kun joku nektarin palanen ajelehtii suussa luvattoman kauan, ja aiheuttaa monta yökkiä.

Oma hormoonitoimintakin sitte otti ja käynnisty. Menkat alko sunnuntaina ihan ilman ennakkovaroitusta. Aamulla menin muina miehinä vessaan ja kas kas.. Menkat on runsaammat, kun ennen oli ilman ehkäisyä. (Pillereitten/Nuvaringin kans runsaat ja kipeet) Mutta valtavan ihanaa, kun ei ole mitään kipuja eikä turvotuksia! Oisin tietty ollu vielä ilman menkkoja vaikka seuraavan vuodenkin, mutta toisaalta jo vähän odottelinkin niitä. Imetys loppu kokonaan vajaa kuukausi sitte. Mulla kuukautiskierto on ollu aina tosi säännöllinen, ja toivotaan, että on myös jatkossa. Imetyksen loppumisen jälkeen kuukautistenhan kuuluis alkaa 2kk sisällä. Mulla olis kaapissa Nuvaring- resepti odottelemassa, mutta taidan antaa sen vielä odotella siellä jonkun aikaa. Haluan antaa elimistön olla hetken aikaa ilman "ylimääräisiä" hormooneja, ja levätä. (Toi on siis vaan mun oma uskomus.. ) Haluan, että oma hormoonitoiminta käynnistyy kunnolla. Katotaan sitten, kuinka kauan sitä jaksaa kumiukoilla leikkiä..

Tämä blogi vaikenee taas hetkeksi. Loppuviikosta lähdetään (taas) reissuun. Mennään mun vanhempien luo täysihoitoon ja ens viikolla mennään taas ulkomaille, ihan Ruotsiin asti ;)