Täällä mietitään jo ensi vuoden kujeita kovaa kyytiä! Niin kauheelta kun se kuulostaa, niin päivähoitohakemukset on keittiön pöydällä odottamassa täyttöä :( Mullahan ei siis ole työpaikkaa odottamassa, eli työnhaku olis edessä ja tyttö olis tarkotus viedä hoitoon tammikuussa. Tuntuu, että tää vuosi on vierähtäny aivan liian nopeasti! Käytiin torstaina tutustumassa muutamaan päiväkotiin. Toinen tutustumispaikka oli siinä mielessä kiva, että siellä olis alle 1,5 vuotiaille pieni ryhmä. Ryhmässä olis vaan max. 8 lasta. Mutta paikka ei vaikuttanu ollenkaan kivalta. Toinen ryhmän hoitotädeistä oli jotenkin v**tuneen oloinen ja töykeähkö muille hoitajille, ja paikkana se oli jotenkin kalsea. Mistäs mä tiedän kuinka kiva paikka se olis, mutta jäi vaan jotenkin huono vaikutelma. Toinen tutustumispaikka oli taas tosi kiva, ja päiväkodinjohtajakin oli mukava. Siellä alle 3 vuotiaiden ryhmä on jaettu pariin osaan ja koko ryhmässä olis max. 12 lasta. Siinä paikassa olis mahdollisuus myös iltahoitoon, mikä oli plussaa.  Mä haen pääsääntöisesti päivätyötä, mutta mun alalta voin joutua ottaan myös vuorotyötä. Ja jos molemmat tekee vuorotyötä, niin sillonhan tytölle pitäis saada vuorohoito. Mitä en haluais, ja mitä ei voi edes hakea, ellei molemmilla vanhemmilla oo jo vuorotyötä tiedossa. Kinkkisiä juttuja. Kaikki olis niin paljon helpompaa, kun tietäis mihin meen töihin. Onhan tässä loppuvuosi aikaa miettiä ja hakea. Meillä molemmilla on miehen kans sellanen olo, että miten me voidaan tuo pikku prinsessa mihinkään hoitoon viedä.. Onhan mulla mahdollisuus jäädä kotiin, jos siltä tuntuu. Tytön ei onneks tarvi mennä hoitoon joka päivä. Mies tekee vuorotyötä ja hoitoo tyttöä kotona vapaapäivät. Hoitopäiviä tulee n. 15pvä/kk.

Unikoulun saralla menee hyvin. Välillä tossa oli muutama yö, jotka meni ihan päin persiitä! Tyttö heräili ties kuinka usein. Mutta nyt taas nukutaan hyvin, klo 20-06/06.30. Välillä se herää aamulla jo puol 7, ja sillon siis herätään kunnolla. Mutta ennemmin otan aikasen aamun, kun tuhottoman katkonaisen yön. Tai sanotaanko niin, että ei nyt kuitenkaan herätyksiä ennen puol 7, kiitos.. Nukahtaminen/nukkumaanmeno on välillä kans vielä aika taistelua. Sekin on helpottunu, varsinkin päiväunien osalta, joten josko se vaikka tämän vuoden puolella helppais myös yöunien osalta...

Tyttö osaa sanoa jo muutamia sanoja.  Mä luulin aluks, että mä kuulen mitä haluan, mutta muutkin kyllä kuulee ne samalla tavalla. Tyttö osaa heiluttaessaan sanoa "heiheihei", sit se osaa sanoa "äiti", joka kyllä kuulostaa "äitä, äittä" . Jääkaapin ovessa on tyttö- ja kissa- magneetti ja tyttö lausutaan "tytö" tai "tytt", ja kissa lausutaan "khii". Tyttö on myöskin alkanu ymmärtään eri asioita ja esineitä, osaa kattoa sinne päin,  missä on lamppu, kissa, tyttö. Uusi hauska leikki on sellanen, kun se istuu mun sylissä ja sit luetaan kirjaa. Tyttö tykkää ihan hirveesti, kun sieltä osottelee kuvia ja kertoo mitä ne on. Se nauraa räkättää ääneen, ja kääntelee sivuja. Muutamia sekunteja se osaa seistä ilman tukea. Sekin on tosi hauskaa sen mielestä, kun se hoksaa, että "hei, en pidä mistään kiinni, ja mä pysyn näin"! Saas nähdä millon se lähtee kävelemään ilman tukea. Tukea vasten kävellään jo reippaasti. Ei kylläkään millään taaperokärryllä itsenäisesti, mutta vähän tukevampia tukia vasten kyllä.

Ihanaa kun on tullu jo syksysemmät kelit. Meillä alko oleen sellanen ongelma, että kesävaatteet alko oleen pieniä, mutta syysvaatteita ei pystyny pitään, kun oli niin lämmin. Ihanaa, kun on saanu taas ottaa uusia vaatteita käyttöön! Oon hankkinu aika paljon harmaata, lilaa, pinkkiä, vaaleenpunasta vaatetta. Tällä hetkellä tyttö käyttää kokoa 74cm. Tai siihen ollaan nyt siirrytty ihan näinä päivinä. Kauheeta kun se kasvaa kovaa vauhtia. Meillä on ollu muutamat housut ja pari sellasta college pukua, mitkä saatiin jo keväällä lahjaks, ja ne oli kokoa 74. Muutaman kerran oon niitä tässä kesän mittaan kokeillu, ja ne on ollu tosi isoja. Nyt laitoin ne tällä viikolla päälle, ja ne oli just sopivia! Onneks ei sentään ollu jääny pieneks. Niinkö mulle on muutaman vaatteen kans käyny, ja sekös on harmittanu :( Ei mulla oo mitään kesää ja helteitä vastaan, päin vastoin! Mutta jotenkin tää syksy tuntuu aina niin ihanalta. Aamut on raikkaita, ja elämään tulee jotenkin sellanen järjestys. Ja saa itekin vetää päälle jotain muuta kun topin ja hameen tms.

Ai niin, mun äippäloma on nyt ohi   !!!!!!! Nyt alko köyhyys ja vanhempainvapaa vai mikä tää nyt onkaan. Köyhyys joka tapauksessa!

p.s. Meinas olla tässä pikkasen jännitäviä päiviä... Menkat ei nimittäin alkanu, ja ne oli reilun viikon myöhässä. Tietty raskaus ja imetys voi sotkia systeemejä. Mut mulla on aikasemmin aina ollu suht. säännöllinen kierto, ja nyt ne suvaitsi saapua reilun viikon myöhässä! Pitihän se raskaustestikin tehdä, vaikka tiesin, että mahdollisuudet olla raskaana oli luokkaa 1%. Ehkäisyä ei olla unohdettu. Siinä sitä oltaiskin oltu, jos testiin olis piirtyny 2 viivaa..