Täällä sitä porskutetaan samaan malliin kun ennenkin. Ei siis mitään uutta tai erikoista. Paitsi että mun vauva on jo 10kk!! Tytön kans oltiin mun vanhempien luona viikko sitte, ja junalla mentiin. Vähän jännitti etukäteen, että miten neiti viihtyy junassa. Menojalkaa kun sen verran vipattaa, niin ajattelin, että siellä menee hermo sekä äidillä, että tyttärellä. Mutta ei. Kaikki meni tosi hyvin! Ja matka meni nopeesti. Neitokainen nautti mummulassa saamastaan huomiosta, ja sai tavata serkku poikaakin pitkästä aikaan.

Käveleminen on alkanu sujumaan yhä hienommin ja hienommin. Välillä tietysti pyllähdetään lattialle, mutta eipä se menoa haittaa. Ylös vaan uudestaan ja menoksi. Tyttö on oppinu nousemaan pystyyn ilman tukeakin, hienoa! Seuraava uusi taito taitaa olla kiipeily. Jos minä oon esim. sohvapöydän vieressä istumassa jalkojeni päällä, niin tyttö nousee mun jalkojen päältä sohvapöydälle. Syöttötuoliin ei voi jättää enää vahtimatta edes nanosekunniksi. Ennen laitoin tytön syöttötuoliin kun tyhjensin vaikka tiskikonetta (muuten sain apulaisen ), mutta nyt ei puhettakaan. Tyttö nousee tripp trapista niin näppärästi pois, että on pari kertaa meinannu pudota. Syöttäminen on välillä aikamoista sirkusta, kun pitää antaa kaikennäköstä puuhastelua, että huomio kiinnittyy muuhun, kuin poispääsyyn. Uusia sanoja on tullu muutama, tällä kertaa toistellaan auto, katto, kato (katso), äitä, tyttö. Joitakin muita sanoja se yrittää sanoa perässä, mutta ei suoranaisesti osaa vielä sanoa niitä.

Meillä on pikkunen ongelma, minkälaisia leluja tytölle pitäis hankkia. Vai hankkisko yhtään mitään. Me ei olla kauheesti ostettu tytölle leluja. Ihan muutama vaan. Paljon ollaan saatu lahjaksi. Tällä hetkellä kuuminta kamaa on lehdet ja kirjat. Sillä on muutama sellanen kova kirja, joita se lukee ahkerasti. Ja sitte meidän ihan tavalliset lehdet ja mainokset kiinnostaa, ja niitä se selaa. Ihan siis sivu kerrallaan, ja osoittelee sormella kuvia. Kaikki lelut alkaa olla jo aika vauvajuttuja. Toisaalta ei viittis ostaa mitään uusia, kun synttärit ja joulu lähestyy, ja sillon taas tulee kaikenlaista krääsää. Ja sitäkin mietittiin miehen kans, että ehkä se on nyt vaan siinä vaiheessa, että leluista ei jaksa kauaa kiinnostua. Nyt on vaan kiva kävellä, kävellä ja kävellä. Ja välillä lukea.

Toinen ongelma on kengät. Meillä ei oo ollu tytölle mitään kenkiä syksyksi. Tähän asti kaupassa ja kaupungilla meillä on ollu sellaset ihan pehmeet lenkkarit tai villasukat. Ja ulkoilemassa on ollu sellaset toppatöppöset. Niillä töppösillä on aika hankala kävellä, kun ne ei pysy sillai siististi jalassa. Ja onhan ulkona epätasasessa maastossa muutenkin aika vaikee kävellä. Nyt sitte tyttö sai kummeilta sellaset hienostelulenkkarit, jotka ei sinällään oo mitenkään ergonomiset jalalle. Ne on tosi hienot, ja tyttö on niillä sisällä koittanu kävellä, ja hyvin sujui. Eli syksykenkiä me ei nyt varmaan enää osteta. Mutta talvikengät tarvitaan. Oon muutamia kokeillu kaupassa, ja niitä ei millään meinaa saada jalkaan! En tiiä onko meidän tytöllä jotenkin kummallisen mallinen jalka, vai onko se vielä vaan niin lötrö. Kokeilin sellasia baby Kuoma kenkiä, ja ne oli aika helpot laitettavat. Ja sitte kokeiltiin yksiä Tuttan talvikenkiä. Kummatkaan ei kyllä oo mitenkään kauheen nättejä, mutta ehkä esteettisestä puolesta täytyy nyt ekana talvena tinkiä. Että saadaan hyvät ja helposti puettavat kengät. Tytön jalkakin on muka kesän aikana kasvanu ihan hirveesti. Tällä hetkellä se taitaa olla 20. Musta tuntuu, että sillä on iso jalka. Kun muut ostaa tyttärilleen ensikengiksi 19 kokoa. Saapa siis nähdä, joudutaanko ostaa toiset kengät vielä myöhemmin talvella.

Uimakoulu on harmillisesti jääny kahtena kertana väliin. Just kun tyttö alko toisella kerralla vähän jo tykkäämään vedessä. Eka oli flunssa ja sit toisella kerralla oltiin siellä mummolassa. Mutta nyt yritetään käydä seuraavilla kerroilla ahkerasti, ja korvata noi puuttuvat kerrat. Päästäis taas uinnin makuun. Vauvajumppaa oon miettiny, että onko se ryhmä meidän juttu. Kun se on tarkotettu vauvoille, jotka ei vielä kävele. Siellä on aika paljon jumppajuttuja, jossa pidetään lasta sylissä, ja tyttö meinaa välillä vähän kyllästyä siinä sylissäoloon. Heti kun tulee jotain sellasta, että vauvat laitetaan lattialle, ja äidit tekee jotain yksin, niin naama on kuin naantalin aurinko ja se touhottaa menemään. Isompien ryhmä on taas vähän vaativa, kun siellä leikitään hippaa ja muita isojen leikkejä. Mä tykkäisin käydä siellä jumpassa, ja siksi se harmittaiskin jättää väliin. Jos jätetään jumppa pois, niin sitte kyllä aletaan käydä siellä vauvakahviloissa. Sais tyttö vähän ikäistään seuraa.

Niistä jarrusukkahousuista sen verran, että nyt meillä on niitä monet! Kappahlissa oli isojen tyttöjen puolella 86/92 kokoset, jotka oli pientä kokoa, ja just sopivat meidän tytölle. Tällä hetkellä käytetään muuten kokoa 74, pikku hiljaa siirrytään kylläkin jo kokoon 80.  Sitte ostin lastevaateliike Jesper&Juniorista konttaussukkikset, niissä liukuesteet myös polvien kohdalla. Ne oli Maximo merkkiset, koko 80/86 oli aika reilu. Ja sitte ostin sellasesta halppismarketista kahdet 90 senttiset. mutta ne ajattelin säästää myöhemmälle käytölle. ostin vaan kun sattu kohdalle, ja hintaakin oli vaan 4,45e. Eli kyllä niitä löytyy! Ja joku vinkkas, että Tuttalla on kans. Niitä näinkin jossain kaupassa, mutta ei ollu meidän kokoa hyllyssä.