Huh, piti tulla ihan tännekin avautumaan. Meidän tytöstä on kuoriutunu ihan järkyttävän vilkas tapaus! Sekuntiakaan se ei viihdy paikallaan ja menoa riittää. Mikä on tietysti aivan ihanaa katseltavaa, kun toinen touhottaa menemään. Itestä tuntuu välillä, että voisitko kiitos ihan vaikka 2sekuntia leikkiä paikoillaan. Ei, ei voi. Niinkun tossa aikasemmin mainitsin, niin mitkään lelut ei kiinnosta. Kaikki aikuisten jutut on pop. Tytöstä on tullu myös äitin pikku apulainen, äitin kans on kiva ripustaa pyykkejä, eli repiä ne sitä mukaan alas, täyttää ja tyhjentää tiskikone, repiä vessapaperia metritolkulla rullasta, työntää kädet vessanpönttöön. ja repiä pöydiltä kaikki lehdet ja tavarat alas. Meillä toki on vessan ovi aina muuten kiinni, mutta sillon kun sinne ite menee, niin tyttö seuraa tunnollisesti perässä. Vessapaperikin säilytetään nykyään lavuaarinreunalla, mutta joskus se eksyy vahingossa oikealle paikalleen. Sillon kun ite tälläydyn vessassa, niin tyttö kerkeää tekemään vaikka mitä, esim. avata pöntön kannen, ja läpsyttää pöntön sisäosaa kädellä jne.. Niin siis tyttö on ollu jotenkin aika levotonkin lähiaikoina. Voihan se kuulua jotenkin tähän ikään, ja siihen, että tyttö pääsee likkumaan ja siitä tulee kauhea tarve nähdä ja kokea paljon. Ite mietin välillä oisko siihen joku syy. Ekaks tulee tietenkin mieleen korvat, kun se flunssakin oli joku aika sitte. Mutta toisaalta, kun yöt menee noin hienosti, ja tyttö syö ja juo suhteellisen normaalisti. Niin ehkä ei. Voiskohan poskihampaat olla tulollaan.. Oon yrittäny tiirailla suuhun, mutta ei oo huomannu mitään pullottavia ikeniä. Jotenkin tyttö on myös kauheen lähesyydenkipeä, haluaa koko ajan syliin. Ja sitte se ehkä marisee ja kitisee enemmän. Voihan sekin johtua vaikka siitä, että on tylsää ja haluais, että äiti leikkis tytön kans. Empä tiiä, ei varmaan oo mitään sen vakavampaa.

Vaikka tyttö onkin noin vilkas, niin yöt menee onneksi tosi hyvin. Päiväunia nukutaan (luojan kiitos) kahdet. Ja suunilleen 3h yhteensä. Toiset päikkärit menee yleensä ulkona vaunulenkillä, ja ne kestää n.1,5h. Pitäis varmaan kokeilla nukuttamista parvekkeella. Sitä ei ookaan viime kevään jälkeen tapahtunu. Kesällä parveke on kun sauna, niin päikkärit siellä jäi. Ja jotenkin veikkaan, että tyttö ei malta nukahtaa sinne, koska on tottunut katselemaan ympärilleen vaunuissa hetken aikaa ennen nukahtamista. Ainahan voi tietty yrittää, vaikka sillon kun se on extra väsyny. Muutama ilta meni aivan loistavasti nukahtamisen kannalta. Tyttö joi maitonsa jo joskus seiskan aikaan, ja meni nukkumaan syötyöön iltapuuron, eikä huolinu enää "yömaitoa"! Nukahtikin itekseen tosi hienosti. Iltapuuroaikaa ollaan yritetty vähän myöhäistää, josko se vaikka auttais nukkumaan aamuun asti ilman maitoa. Annetaan puuro nykyään joskus puol 8 aikaan, kun ennen se annettiin jo 7 aikaan illalla. Öisin tyttö saattaa herätä pari kertaa, ei aina. Rauhottuu yleensä aika nopeesti tutilla, ja jatkaa unia. Eilen aamulla tapahtu jotain historiallista. Mies oli antanu aamumaidon aamulla puol 7, ja tyttö jatkoi uniaan puoli kymmeneen asti!! Ite heräsin yhdeksän aikaan, ja olin ihan hämilläni, kun muut nukku! Oli pakko käydä kattomassa, että tyttö hengittää. Tää voi olla taas joku kausi, mutta tyttö on selvästi vähentäny maidon määrää ja pyytää sitä harvemmin. Kauheesta touhottamisesta tulee tietenkin jano, joka sammutetaan vedellä.

Tuntuu muuten ihan hassulta, että mun vauva täyttää ens kuussa vuoden! Vaikka siihen onkin melkein 2kk aikaa, mutta kuitenkin!