Meidän tytöstä on tullut ihan hetkessä kova puhumaan kun Runeberg. Se on oppinu yhtäkkiä ihan hirveesti uusia sanoja. Tai meillä opetetaan sille uusia sanoja. Tai se menee lähinnä niin, että sanon sille, että "sano äiti". Ja sitte se hetken päästä sanoo sen. Tällä viikolla on opittu sanat, äiti, isi, potta. Eilen illalla oltiin miehen kans yhdellä talovalmistajalla palaverissa ja tyttö oli mamman ja pappan kans meillä kotona. Kun avattiin oviin ja huikattiin moit, niin tyttö juoksi vastaan ja huusi "äiti"! Voiko ollaan mitään ihanampaa! Ja oikeestaan kaikki, mitä sille sanoo, niin se ymmärtää. Pottailua ollaan kovasti harjoteltu. Yhtään pissaa sinne ei olla saatu. Mutta mielellään tyttö siinä istuu. Tai se menee niin, että eka se istuu siihen hetkeks, sitte se nousee pois, taas potalle, pois, potalle jne.. Ja sitten se pissaa lattialle..

Kotiruokaa yritetään ahkerasti tuputtaa aina kun ite syödään. Meidän lautaselta ruokaa menee jonkun verran, mutta edelleenkään omalta ei mee kun muutama lusikallinen. Jos nyt saisin kelata aikaa taaksepäin, niin tekisin ruoat ehdottomasti ite. Vaikka tytölle tekiskin ruoat ihan omalla reseptillä, niin niissä olis kuitenkin se kotosampi maku kuin purkkiruoissa. Purkkiversiot on kyllä äärimmäisen helppoja, varsinkin kun ollaan matkustettu aika paljon. Mutta kotona käyttäisin pääsääntöisesti kotiruokaa, jos voisin valita.

Millähän ihmeen kaavoilla noi lasten ulkoiluvaatteet on tehty.. Meillä meni nyt yks Remun haalari pieneks, ja näyttää, että 2-osasesta toppapuvusta housut on kohta pienet. Tai lähinnä ihmettelen sitä, kun niissä yläosat on aika reiluja, mutta alaosassa lahkeet on ihan hirveen lyhyet. Eikä meidän neiti kyllä mun mielestä mikään pitkäkoipinen oo. Samoin kävi syksyllä välikausi puvun kans. Kaikki tähän astiset ulkoiluvaatteet on ollu suomalaisia. Täytyy vissiin seuraavaa haalaria/pukua harkita joltain ulkolaisilta valmistajilta. Jos malli ois vähän parempi. Polarn o Pyretillä olis ihan sairaan hienoja asuja, hinnatkin on kyllä aika kivoja.. Mutta onhan ne laadukkaita. Kasvuhan tietenkin tasaantuu, mutta ei kyllä millään hutsittais ostaa kahta asua per kausi. Ja ihan vaan siks, että lahkeet jää lyhyeks. Meillä oli onneksi  viime keväänä alesta ostettu haalari, joka oli vielä loka-marraskuussa toooosi iso. Nyt se on enää vähän iso, joten se saa mennä lopputalven. Ja ne kuoman kengät, mitkä ostettiin sillon syksyllä, niin ei musta oo yhtään hyvät. Se nilkkaosa ei oo yhtään tukeva, ja musta tuntuu, että tyttö ei tykkää oikein kävellä niillä. Se nilkkaosa on jotenkin sellanen lörppö, ja jos on vähänkin epätasanen maasto, niin se nilkkaosa "heiluu" ja tyttö kaatii helpommin. Helppo ne on kyllä laittaa jalkaa, mikä oli meille ratkaiseva tekijä. Kaikkee sitä oppii kun kokeilee!

Talokuviot alkaa hiukan selkiintymään. Varmaan ens viikolla päätetään, minkä talovalmistajan tönö otetaan. On se vaan aika jännää. Maltan tuskin odottaa, että päästää valkkaamaan kaikkia sisustusjuttuja. Keittiöö, vessaa, kylppäriä..

Vielä olis muuten 5 viikkoa töitä ja sitte lähdetään lomalle. Tehdään sellanen ihan pieni, viiden päivän kevät retki Budabestiin. Varattiin se matka jo ajat sitte. Budabestissä ei sillon mikään kauheen lämmin oo, mutta ei kai se haittaa. Sellanen +10´c kelpaa meille oikein hyvin! Seuraavat lomat taidetaankin sitten viettää tontilla ja raksalla..