Vimppa lomaviikko menossa, johan tässä ollaan sitte 2 viikkoa lomailtu. Aika vaan menee hurjan nopeeta, maanantaina töihin, evvk.. On kyllä ollu aivan mahtavat kelit. Muutamana päivänä on ollu vähän pilvistä ja vähemmän helteistä, mutta eipä tuo haittaa. Juhannusta ennen torstaina lähettiin tytön kans junalla mun vanhempien luo, ja siellä viihdyttiin melkein viikko. Junamatkat meni hyvin, paremmin kun koskaan ennen. Yhtään kertaa tyttö ei kyllästyny, vaikka paluumatkalla junassa oli varmaan 50 astetta lämpöö, huoh! Leikkivaunu on vaan huippu juttu, samoin työskentelyhytti, jossa saatiin kahestaa rauhottua, lukea kirjoja ja piirtää. Musta tuntuu, että tyttö on oppinu tässä loman aikana mielettömästi uusia juttuja! Sanoja on tullu paljon lisää, ja 2 sanaisia lauseita se käyttää tosi paljon. Äiti antaa, äiti hakee, mummu auttaa, vaari lukee. Ja aamulla kun sen tutti oli tippunu lattialle, niin se sanoi, "tutti, isi hakee", ja osotti lattialle. 

Meillä onkin ollu tiivis elämä mun vanhempien kans. Oltiin tosiaan siellä viikko, ja nyt ne on täällä meillä reilun viikon. Mun äiti lähtee viikonloppuna pois, mutta isä jää tänne raksahommiin. Omat vanhemmat on kyllä maailman parhaat, mutta tää tiivis yhteiselo kyllä välillä meinaa kiristää vannetta.. Vaikka on niistä paljon apua, ei sais valittaa. Raksalla on tosi toimet käynnistyny, ja meidän molempien isät on ollu auttamassa. Meidän isä on täällä tekemässä perustuksia varmaan sen 3-4 viikkoa ja sen jälkeen se lähtee kotiin. Ja varmaan taas syksyllä se tulee tekemään sisähommia. Miehellä on nyt 3 viikkoa lomaa, mutta eipä me kauheesti mitään yhessä tehä. Kaikki aika menee raksalla. Mutta se onkin nyt tärkein juttu.

Kävin eilen silmälääkärillä leikkauksen jälkeisessä kontrollissa. Silmät on parantunu hyvin, ja oikeassa silmässä näkö on parempi kun ennen leikkausta parhaalla lasikorjauksella. Oon itekin toooosi tyytyväinen. Mitään vaivaa ei oo ollu, eikä silmät oo yhtään kuivat vaikka sitä pelkäsinkin. Meinaa ihan niiden kostutustippojen tiputtelukin unohtua.

Alennusmyynneissäkin oon kerenny äkkiseltään pyörähtään, ja oon saanu vähän uutta vaatetta kaappiin. Ihanaa, kun tuntuu, että kaapissa ei ollu mitään kivaa enää.

Oltiin muuten viime lauantaina piknik-risteilyllä mun vanhempien kans. Siellä oli Muumit, ja tyttö oli ihan täpinöissään. Oli kyllä aika pettymys ainakin meille vanhemmille, kun ne muumit suunilleen vaan aina käväs paikalla muutaman minuutin ja häipy taas pois. Me jotenkin oletettiin, että ne olis hengaillu siellä laivalla vapaasti tai olisivat olleet ainakin leikkipaikalla pidemmän aikaa. Kai sekin on joku Siljan mainoskikka saada lapsiperheet paikalle. Pah :/