Niin se aika vaan menee, meillä asuu nykyään 2 vuotias tytön tyllerö. Viikonloppuna on tulossa synttärikemut osa 2. Miehen vanhemmat, isovanhemmat, ja muutama kaveripariskunta tulee juhlimaan. Tyttö onkin varmaan ihan ihmeissään, kun aina vaan on sen synttärit. Viikko sitten käytiin 2v. neuvolassa ja viralliset mitat oli 12,8kg ja pituutta 86,5cm. Tyttö oli siellä tosi reipas ja terkkarikin kehui, kuinka hienosti se osas kaikkee. Päiväkodista saatiin kaavake mukaan, johon oli tosi hienosti kirjotettu tytöstä. Tulostin sellasen vielä itellekin muistoksi. Pientä uhmaa on havaittavissa. Kaikki pitää saada tehä ite, ja asioista pitää ite päättää. Enää ei ihan mitä hanskoja vaan laitetakaan käteen. Tyttö haluaa ite valita ja päättää. Niin kauan sillä ei tietenkään oo väliä, kunhan ne sopii keliin. Ja ainakan voi tarhaan lähtiessä laittaa melkein mitkä vaan automatkan ajaksi. Tyttö osaa laulaa "tuiku tuiki tähtönen" alusta loppuun, ja "sininen uni" tulee melkein, jos laulaa hitaasti mukana. Tosi paljon muitakin lauluja tulee, ja oikeestaan kaikki automatkat meillä lauletaan. Värejä tyttö osaa noin 10. Ja nykyään kaikesta sanotaankin, että punainen auto, sininen laukku, musta takki, vanha täti, pieni poika, iso laiva jne. Aina pitää kertoa millainen joku on. Ja jos kysyy, että "mennäänkö syömään", niin se vastaa että mennään. Vastaa tavallaan sillä vebillä, millä kysytään. Vastaus ei oo enää pelkkä "joo". Sitten se tietää meidän kaikkien koko nimen, siis etu- , toinen-, ja sukunimi. Isovanhempien etu- ja sukunimen se osaa sanoa. R-kirjain tulee melkein oikein. Ei tosiaan läheskään aina, mutta jos kirjain on sanan keskellä, niin se tulee. Jos sana alkaa r-kirjaimella niin se on yleensä  joku t, l tai muu vastaava.

Viikonloppuna oltiin kummipojan ristiäisissä, ja onhan ne vauvat vaan niin ihania <3 Mitään uutta ei vauvarintamalla ole. Edelleen mennään tulee jos on tullakseen- meiningillä. Kierron päiviä en sen enempää lasken, vaikka toki ne suurinpiirtein on mielessä. Jos tällä touhulla raskaaks tulis, niin se olis kyllä maailman suurin ihme! Vauva-sivuja on kiva käydä kattelemassa, mutta ei ehkä niin aktiivisesti kun sillon joskus. Päivät on nykyään niin kiireisiä, että ei ne vauvajutut koko aikaa pyöri mielessä. Oishan se kiva ylläri huomata, että oho, menkat myöhässä. Mun luonteella voisin veikata, että jos mitään ei ala tapahtua kevääseen mennessä, niin kyllä sitä alkaa väkisinkin laskeen päiviä.

p.s. Mä oon ostanu kaikki joululahjat. Tyttö saa paketteja ihan kauheesti! Tais mamma vähän innostua, kun kerrankin sai shoppailla hyvällä omallatunolla :)