Kai tässä täytyy julistaa yk 1 päättyneeksi, laihoin tuloksin. Menkat ei oo vielä alkanut, tänään eletään kierronpäivää 29. Ylävatsalla tuntuu tuttu jomottava kipu, jollon tietää, että sieltä se vuoto pian tulee. Viime viikolla tuntu samanlaista tuntemusta, mutta lievempänä. Vaikka tässä mennäänkin "tulee jos on tullakseen" -meiningillä, eikä lasketa päiviä ja tehdä tekemällä, niin silti on jotenkin pettynyt olo.. Olisin niin toivonu, että olisin kuulunu siihen kategoriaan, joka on tullu raskaaks suunilleen pyhästä hengestä. Mutta ei kai tässä auta masentua. Nokka kohti uutta yritystä! Ja olihan tää vasta eka yritys.

Joulu tulla jolkottaa. Joulu vietetään täällä kotona. Aattona mennään miehen vanhemmille syömään ja viettämään joulua. Meille tulee tod. näkösesti joulupukki jo aamulla. Miehen veli perheineen tulee aatoksi samaan paikkaan, mutta lähtee illalla sen vaimon vanhempien luo, jonne tulee pukki. En vaan käsitä miks sitä joulupukkia ei voi tilata sinne anoppilaan, kun molemmat lapset olis yhtäaikaa paikalla... Tästäkin voisin pienen valitusvirren tänne kirjottaa mutta jätetäänpä välistä. Omaan kotiin en sen kummepaa joulua tee. Tottakai meillä on koristeita, valoja ja kynttilöitä. Mitään leipomuksia tai ruokia en tee, koska se olis turhaa. Syödään kunnolla anoppilassa. Tää on eka joulu, kun en mee ollenkaan omien vanhempien luo, koko jouluna. Jotenkin haikea olo.. Tuleekohan mulle joulua..? Tytön kans mennään katsomaan Joulurauhan julistusta. En oo koskaan sitä ollu paikanpäällä kattomassa, vaikka asutaankin lähellä. Saisikohan siitä fiilistä. Mies on edellisen yön yövuorossa, niin uskon, että se ei jaksa lähtee julistuksia kattomaan.

Mun isä oli taas täällä meillä muutaman päivän auttamassa raksalla. Se nukku tytön huoneessa vierassängyssä ja tytön sänky tuotiin meidän huoneseen. Tyttö halus tietenkin nukkua meidän välissä, mikä oli meistä ihanaa. Ihan hyvin se nukahti illalla meidän sänkyyn, ei kertaakaan tullu pois. Sinne se nukahti aika helposti. Ehkä se isojen sänkyyn siirto aikanaan ei välttämättä oo paha juttu..