Viime lauantaina suunnistettiin heti aamusta Muumimaailmaan. Keli oli mitä parhain. Asteita tasi olla pari miinusta ja aurikokin vähän pilkahti. Jätettiin auto rantaan parkkiin ja vedin tyttöä pulkalla perässä. Pulkka on muuten mainio kulkupeli! Porukkaa oli sopivasti, ei suuria jonoja lippuluukulla ei muuallakaan. Kaikki Muumit on ihanasti muumitalon edessä. Tyttö pääsi halaamaan niitä kaikkia. Senkin puolesta sopivasti porukkaa. Oon käynyt Muumimaassa kaks kertaa, ja molemmat kesällä. Sillon siellä on ollu porukkaa ihan hirveesti ja muumitkin on välillä mennyt "päivälevolle". Ihan tylsää ensiks metsästää niitä sieltä jostain ja sitten ne lähteekin päivälevolle.. Mä olin kuvitellu, että siellä on joku valtava pulkkamäki, mutta se olikin tosi surkee ja pieni. Ja jouduttiin rämpimään sen huipulle, lunta oli polviin saakka. Kerran me laskettiin yhdessä  ja suunnistettiin kohti muita huveja. Grillattiin makkaraa nuotiolla ja syötiin eväät. Tyttö istu pulkassa ja minä puupölkyn päällä. Sen jälkeen mentiin luistelemaan. Sieltä sai lainata luistimia. Tyttö oli ihan fiiliksissä! Se ois luistellu vaikka kuinka kauan, mutta mun selkä ei kestäny sitä touhua, kun jouduin pitämään siitä kiinni. Se pysy ehkä sekunnin pystyssä ilman tukea. Potkukelkka olis ollu loistava, mutta ne kaikki oli varattu. Me hankitaan ens talvena luistimet koko perheelle! Luistelun jälkeen mentiin koira vetää pulkkaa- pisteeseen. Tyttö olis (siitäkin) ihan täpinöissään. Se meni tosi reippaasti koirapulkan kyytiin ja 2 kierrosta ne veti. Sen jälkeen se haluskin jo takas "Muumimaailmaan". Käytiin vielä moikkaamassa kaikki Muumit ja mentiin syömään muumimamman pannukakkua. Paitsi, että äippä joutui syömään ne kaikki. Tytön mahaan ei kuulemma mahtunut yhtään.

Paluumatkalla alkoikin olemaan jo päiväunien aika. Joten laitoin tytön makuulle pulkkaa mahalleen. Hetken aikaa sieltä kuului laulua, ja sitten hiljeni. Tyttö nukahti pulkkaan. Voiko siihen meteliin nukahtaa, ilmeisesti voi..

Juttelin eilen päiväkodissa kahden äidin kanssa. Niiden tytöt on samanikäsiä kun meidän neiti. Toinen päivälleen samanikänen ja toinen kuukauden nuorempi. Kumpikaan ei enää käytä vaippaa, olivat oppineet kuivaksi ennen 2v. synttäriä. Tuli pienet suorituspaineet! Ne ei käytä vaippaa enää edes yöllä! Ehkä meilläkin joskus. Vaikka kaikki kuivaksi oppineiden vanhemmat sanoo, että se vaan tapahtui yhtäkkiä. Ja niinhän se menee. Toki pottailua on suotavaa harjoitella, mutta ehkä se lapsi hoksaa sen, kun on oikea aika. Meillä ei todellakaan pakoteta lasta potalle, ettei siitä tuu kammoa. Mun yks kaveri kertoi viikonloppuna, että oli kuulemma pakottanu poikansa aina potalle. Kamalaa. Eikä kuulemma auttanu yhtään kuivaksi oppimisessa. Ei kai, kammohan siitä tulee. Onneksi (jos niin voi sanoa) tyttö kuitenkin käy potalla vaihtelevalla menestyksellä. Unien jälkeen yleensä aina, mutta muuten vaihtelevasti. Täytyy vaan ite olla aktiivinen, kyllä se vielä joskus onnistuu. Viimeistään ensi kesänä ollaan ilman vaippaa!