Mies kävi tytön kanssa keskiviikkona neuvolalääkärissä. Meillä ollaan täällä pari kuukautta painittu tytön mahaongelmien kans. Tytöllä on kesästä saakka ollu maha ihan kovalla ja toimii äärimmäisen laiskasti. Tilanne on tietenkin kärjistyny siihen, että kun sitä tulee harvoin ja paljon, se ei enää tunnu kivalta, niin sitä on alettu panttaamaan. Ja loputon kierre on valmis. Parin päivän punnaamisen ja lopulta järkyttävän huudon jälkeen lasti on laskettu vaippaan. Ihan hirveetä sanon minä! Ollaan yritetty kaikenmaailman kotikonstit ja lääkkeet. Ei auta. Soitin sitten viime viikolla neuvolaan kysyäkseni vielä jotain vinkkiä, ja sieltä ne varas ajan jo seuraavaksi viikoksi. Saatiin vähän jytympää lääkettä, Movicolia. Jauhepussi sekoitetaan veteen tai mehuun, ja se 62,5ml pitäis kumota päivän aikana. Helpommin sanottu kun tehty. Juoma maistuu niin kamalalta, että melkein oksentaisin itekin, jos sitä ois pakko juoda. Miten lapsille tehdään niin kamalan makusta juomaa, kun yleensä kaikki lasten lääkkeet maistuu ällö-makeilta sokeriliemiltä?! Hoitoa tulis jatkaa n. 6kk.. Ei tuu ikinä onnistumaan. Kai sitä vaan täytyy sitkeesti koittaa antaa. Oon kyllä sitä mieltä, että annetaan sitä Levolacia, millä ollaan tähänkin asti menty. Annosta vaan täytyy kasvattaa entisestään, koska siitä ei tosiaan tunnu olevan mitään apua. Tylsää. Ummetushan on yleinen 2-3 vuotiailla, mutta meillä tuntuu olevan harvinaisen sitkeä.

Tänä viikonloppuna mulla on hetki ihan omaa aikaa. Huomenna meen entisten työkavereiden kanssa päiväkahveille. Ihan hirveen kauaa en kerkeä olla, koska miehen pitää päästä nukkumaan, että jaksaa taas yön valvoa töissä. Sunnuntai aamuna meen lastenkirppikselle myymään tytön kamoja. Illalla meillä on tytön kans äiti-lapsi jumppa, missä on ollu tosi kivaa. Siivosin kaapit, ja sain taas paljon pieniä vaatteita ja vauvaleluja myyntiin. Toivottavasti kauppa käy ja pääsen eroon kaikesta! Tyttö alkaa pikkuhiljaa siirtymään kokoon 98cm, ja on meillä kyllä jo jotain 104cm vaatettakin. Jalka on kans taas venahtanu, ja kengät on kokoa 25. Yhdet välikausilenkkarit tarhaan ostin kyllä kokoa 26. Saavat luvan mennä keväälläkin, ja mahd. ens syksynä. Vaikka epäilen, ettei enää syksyllä mee.

Käytiin tänään tytön kans "vanhassa" tarhassa piipahtamassa. Sinne oli jääny jotain papereita ja valokuvia ja meille oli jääny jotain tarhan varavaatteita. Tyttö oli aivan tohkeissaan kun mentiin sinne. Kaikki se muisti ja meni heti leikkimään iloisena. Se sano mulle kolme kertaa, että "äiti lähe sää pois, niin mää jään tänne". Oli vissiin niin kiva paikka. Ja se päiväkoti olikin kyllä aivan mielettömän ihana paikka äitinkin mielestä! Ihan tulee ikävä sinne.. Ei tässä uudessa mitään vikaa oo, on vaan paaljon isompi.

Nyt pesulle. Mä alan haaveilemaan huomisesta cappicinossa ihanien ystävien seurassa..