Mun pieni vauva on jo 3 vuotias iso tyttö! Kauheeta, kuinka nopeasti aika menee. Voisin vähän listata, mitä kaikkea tyttö oikein osaakaan.

-osaa sanoa lähes kaikki kirjaimet, ja vielä suurinpiirtein oikein. F muuttuu vielä V:ksi, ja D muuttuu R:ksi. R- kirjain pärähtää hienosti.

-ei käytä vaippoja, edes yöllä. Tyttö herää lähes joka yö unenpöppörössä potalle pissalle. Muutamia vahinkoja on yöllä tullu, mutta nekin laskettavissa yhden käden sormissa. Muuten tekee tarpeet pönttöön, mutta tosiaan yöllä potta odottaa sängyn vieressä.

-syö ite haarukalla tai lusikalla ruoan mukaan. Käyttää innokkaasti myös veistä, vaatii vielä harjoittelua :) Juo lasista. Nokkamukia tms. meillä ei oo käytetty n. 1,5v. ainakaan

-osaa piirtää yksinkertaisen ihmishahmon. Muuten kaikki piirrokset on vielä aika suttua. Osaa jo värittää värityskirjasta hahmoja, vaikka yli menee vielä ja pahasti. Ymmärtää pointin.

- osaa pelata yksinkertaisia pelejä, kuten Kimble ja Choko. Ohjeita pitää muistutella ja yhdessä laskea. Osaa laulaa monia lauluja alusta loppuun.

-leikkii mielellään nukeilla ja leikkikeittiöllä. Ihan hirveesti ei yksin halua leikkiä. Jossain vaiheessa kirjat ja palapelit oli kova sana, mutta ne on ehkä vähän jääny. Kirjoja kuitenkin edelleen lukee paljon, varsinkin illalla ennen nukkumaanmenoa.

-tunnistaa paljon kirjaimia ja numerot 1-10. Tietää mikä kirjain on kenenkin, esim. N on Nikon kirjain, S on Sarin jne. Hello Kitty tietokoneessa on jo tuon ikäselle paljon kehittäviä pelejä, osaa valita ne sieltä itse ja pelata itekseen.

-osaa riisua ja pukea ite, kaikki vaatteet

-nukkuu yöunet n. klo 21-07(08). Nukahtaa itekseen. Kattelee sängyssä kirjoja itekseen, tarvitsee unikaverin. Unikaveri voi olla mikä vaan, esim. Barbi ;) Heräilee öisin jonkin verran, esim. pissalle. Nykyään on aika harvinaista, että koko yö menis  heräämättä. Pissareissu tai peiton päälle laitto riittää rauhoittamiseksi.

-päiväunet nukkuu. Vähän riippuu päivästä, mutta unta riittää 2-3h. Päikkärit ajoittuu tarhassa klo 12-14, kotona n. 13-15.

-harrastaa uintia ja jumppaa. Uinnissa käydään torstaisin ja kestää 30min kerrallaan. Ihan huippu harrastus! Tyttö on tosi rohkea ja reipas uimari, uskaltaa hypätä altaaseen puolesta metristä. Osaa sukeltaa, räpiköi ja polskii kovasti eteenpäin itekseen mahan alta yhdellä kädellä tuettuna. Jumppa on sunnuntaisin 45min kerrallaan. Se on äiti-lapsi jumppa. Siellä käydään oikeastaan siksi, että nähdään edellista tarhakaveria E:tä säännöllisesti. Ne oli niin hyviä bestiksiä siellä ikään nähden, että päiväkodinjohtaja kannusti vaalimaan tyttöjen ystävyyttä vaikka hoitopaikka vaihtuikin.

-leikkii hienosti kaverin kanssa. Välillä tulee kahnauksia leluista. Tyttö on kyllä aika rauhallinen leikkikaveri. Ei yritä koskaan omia leluja, antaa mielellään lelun riitatilanteessa toiselle. Mikä mun mielestä on ihmellistä, koska tyttö on muuten niin päättäväinen ja pitää omia puoliaan.

Tässä varmaan tärkeimmät taidot. Mun ihana pieni heart

Me kysyttiin tytöltä, että haluaako se valita synttärilahjan ite, vai haluaako yllätyksen. Se valitsi yllätyksen. Ostettiin nukke, jossa oli kaikenlaista tarviketta mukana. Oli tuttipullo, potta, ruokalautanen ja ruokalappu, kantokassi, vaatteita, tutti jne. Lahja oli mieluinen!