Olin eilen hammaslääkärissä, yhteensä 1,5v odotuksen jälkeen. Vaihtuihan tässä välissä kuntakin, mutta molempiin tosi pitkä jono. Reikiä oli yksi ja alkavia liikaa. Niitä alkavia on ollu jo vaikka kuinka kauan, mutta olis varmaan vihdoinkin aika tehdä tälle karkinsyönnille jotain! Sitten hammaslääkäri tuumas, että ylhäältä poistetaan molemmat viisurit! APUA! Kerroin tietysti raskaudesta ja siitä, että haluan ehdottomasti puudutukset. En tajunu paniikiltani (kauhee hammaslääkäripelko) kysyä, että onko ne toimenpiteet ihan pakko tehä raskausaikana. Ajat on pitkän jonon takia vasta huhti- ja toukokuussa. Sillon mennään jo (toivottavasti) keskiraskautta ja lääkkeiden osalta turvallisemmilla vesillä. Toivottavasti pystyn olla selällään riittävän pitkään. Pelottaa jo nyt ihan sikana..

Raskausrintamalla ei uutta. Jotenkin ehkä tekee vähän suolasempaa ja raikkaampaa mieli, mutta en osaa sanoa, onko sillä tän raskauden kans mitään tekemistä. Joulun ja uudenvuoden mässäilyn jälkeen tekee mieli syödä jotain muutakin kun konvehteja tai pipareita. Ja heti kun tein sillon raskaustestin, niin tuli tarve syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Halu syödä terveellisesti. Tein muistaakseni sunnuntaina uuden raskaustestin ja viivat oli vahvistunut. Rinnat on edelleen pikkasen kipeet. Eniten mua ehkä huolestuttaa se ylävatsalla oleva kipu iltaisin. Just sellasta, kun odottaisin menkkoja. Särkylääkettä en oo tarvinu, eikä kipu lamaa mitenkään. Eli ei kai tässä auta kun  odotella ja seurata. Hermostuttaa ja jännittää. Mikäli kipu lisääntyy tai voimistuu, niin kai siinä tapauksessa otan yhteyttä jonnekin. Neuvolaan soitin maanantaina ja ajan olisin saanu jo tammikuun loppuun. Halusin ajan "vasta" kuukauden päähän, koska meillä on silloin loma. Terkkari vähän hymähti, kun kysyin, että voinko tulla vasta helmikuussa. Harvemmin varmaan porukka haluaa myöhemmin tulla, vaan mahdollisimman aikasin.

Tein tänään sitä blogeista tuttua avokado pastaa, ihan sairaan hyvää. Mulla on nyt ei-raskaudesta-johtuvalla- himotuslistalla avokadot, ruusukaalet ja ruisleipä. Mmmmmm....

Tytöllä tuli viime yönä pissavahinko sänkyyn. Se herätti meidät ja oli tulossa meidän makkariin viluissaan ja märkänä. Se raukka oli ihan nolona ja itki kuinka hän oli pissanu housuun ja sänkykin kastu. Oli niin säälittävää! Yritin tietenkin lohduttaa, ettei ei se haittaa, laitetaan lakanat pyykkiin, ja hyvä kun tuli kertomaan, niin vaihdettiin kuivat vaatteet. Vahinkoja ei ookaan pitkään aikaan sattunut.

Tänään 5+3