Helteiden kunniaksi sain idean valmistaa jäätelöä kotona. Jäätelökonetta meillä ei ole, mutta valmistaminen onnistuu ilmankin. Netti oli pullollaan ihania reseptejä. Oman reseptini nappasin jostain, mutta en muista mistä. Taisin sitä vähän soveltaa omaan käyttöön.

Kotijäätelö

4dl vispikermaa, 1tlk konsensoitua maitoa, 1dl toffeekastiketta, suolapähkinöitä.

Kerma vatkataan vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, vatkaa sekaisin. Lisää toffeekastike, sekoita. Desi oli vähän liikaa mun makuun, varmaan 0,5dl riittäis hyvin. Kaada 1l kokoiseen kannelliseen astiaan, ja ripottele suolapähkinät päälle. Anna valmistua pakasteessa seuraavaan päivään, ainakin 6-8h. Ei tarvi välillä sekoitella.

Maku oli täydellisen kermainen, ja koostumus omasta ja vieraiden mielestä samanlaista kuin kaupan jäätelö. Sulasi kulhoon samaa tahtia kuin muutkin jädet helteellä. Tästä tuli ehdoton kesäsuosikki! Taidan tehdä niitä pakasteeseen vierasvaraksi, eri makuisina tietenkin. Oman jätskin laitoin käytettyyn Aino -jäätelörasiaan. Ihan kokonaan "taikina" ei siihen mahtunu, ja n. desin laitoin pieneen pakasterasiaan. Pikkuerään murskasin 5-6kpl turinpippureita, ja hyvää tuli siitäkin!

P6040364.JPG