Kesä tuli ja meni, ja meillä vietetään pian pojan yksivuotissynttäreitä. Tämä viikko meneekin leipoessa ja siivotessa. Tosin kerkesin tehdä tänään yhdet verhot purjerenkailla. Yllättävän nopeesti sellasetkin tekee pojan päikkäreitten aikaan, kun pistää töpinäksi. Ja ikkunatkin kerkesin ulkoapäin pestä. Oli pakko, ne oli niin likaset!

Niin, mitäs se meidän poitsu osaakaan! Imetys loppui tosi helposti 10kk kohdalla. Juhannuksen jälkeen tuttipullo vaan alkoi maistua ja korvike myös. Mitään ihmekikkoja ei sen enempiä kokeiltu. Joku takapakki siihen tuli, mutta se meni nopeasti ohi. Imetys väheni ja väheni. Tärkein oli aamuimetys, ja sekin jäi aika pian pois. Haikeatahan se oli, mutta jollain tavalla hyvin helpottavaa. Pääsin ite paremmin pois kotoa, eikä tarvinu aina tuijottaa kelloa. Jossain vaiheessa tarvii alkaa miettimään, miten tuttipullosta pääsee eroon. Tärkeetä se on pojalle ainakin nukkumaanmennessä. Täytyy selailla vanhoja muistiinpanoja, miten tytön kanssa meni.

Poika oppi kävelemään pari-kolme viikkoa sitten. Kävely on jo nyt uskomattoman sujuvaa Kengät jalassa nurmikolla meno on vielä vähän vaikeeta, mutta muute sujuu hienosti. Poika on uskomattoman kiinnostunut jalkapallosta ja osaa potkia sitä jo hienosti! Tuleva jalkkispelaaja..? Jos isiltä kysytään, niin joo ;). Muutamia sanojakin tulee, mm. äittä, anna, ota. Jos kysyy "mitä lehmä sanoo", niin vastaus on mmmm. Poika ymmärtää tosi paljon puhetta. Jos kysyy mennäänkö syömään tai kylpyyn, niin poika lähtee jo menemään oikeaan suuntaan. Lisäksi se osaa näyttää missä on korvat, napa, kieli ja nenä. Päikkäreitä poika nukkuu kahdet, eikä tällä hetkellä näytä siltä, että yksiin voitais millään siirtyä. Hyvä näin, ompahan ainakin omaa aikaa ihan pikkasen enemmän.

Nyt on pakko lähteä nukkumaan.. Pikapäivitys pitkästä aikaa!