Tänään oli siis lääkäri ja hormoonikuurillehan sitä joutui. Eli siis mieheni spermassahan ei ollut mitään vikaa, ja toi lääkäri vielä katsoi tuloksia, ja kaikki oli ok. Sain siis Clomifen kuurin, joka syödään kierron 5.-9.pvä. Huomenna on kp5, jolloin alotan sen. Olin siis just sopivaan aikaan lääkärillä näin alkukierrosta. Meinas tulla iso Mutta vastaan, kun Clomifen on apteekeista loppu. Ovat kuulemma tilanneet sitä jo huhtikuussa tukusta, muttei oo jostain syystä tullu. Kävin siis kahdessa apteekissa, ja molemmissa sanottiin "eioota". Meinas tulla vähän hiki, ku aattelin jos en saakaan sitä tähän kiertoon. Tässä viimeisessä, tai toisessa apteekissa oli niin ystävällinen farmaseutti, että se otti ja soitti muihin apteekeihin, josko niillä olis sitä. Ja vasta kolmannessa apteekissa oli sitä, huoh! Tai niilläkään ei ollut sitä "oikeaa" Clomifenia, vaan rinnakkaisvalmistetta. Mutta jes jes! Ehdin jo ajatella, että jos en saakaan sitä tähän kiertoon, niin voihan paska! Nyt niitä siis on se 10kpl, ja saan ottaa ensimmäisen huomenna. Loput 5tbl jää seuraavaan kiertoon, toiv. en tarvi niitä enää... Tässä rinnakkaisvalmisteessa olikin sitten se ohje ihan selko saksankielellä! Juu, en ymmärrä.. Mutta onneksi kotoa löytyy vuoden 2006 Pharmaca Fennica. Eipä tuon lääkkeen kohdalla ole mitään erikoista, mitä tarttis tietää. Olishan ne siitä kertonu apteekissa.

Niin, ja sitten kun olen syönyt Clomifenia sen 5vrk, niin sen jälkeen pitää mennä ultraan. Katsotaan onko lääkkeestä vastetta. Ja siinä on kai sellanenkin riski, että munarakkuloita kehittyy liikaa, jolloin on riski monisikiöraskauteen. Ja ultra tehdään kp 11-14, muistaakseni. Eli kerralla ei saisi mielellään kehittyä kuin yksi tai kaksi rakkulaa. Jos rakkuloita on paljon, esim.5, niin tulee yhdyntäkielto. Mulla on se ultra ens vkon torstaina, jolloin on kp12. Clomifenejä voi jatkaa neljän kierron ajan, ja sitten jos ei se toimi, niin kokeillaan kai niitä IVF tms. En edes muista mitä ne kaikki oli. Mutta joka kierrossa ei tarvitse ultrata, vain eka kerralla, että näkee mitä tapahtuu. Ja yleensä kuulemma sama ihminen reagoi samalla tavalla, eli jos nyt ei kehity yhtään munarakkuloita, niin ens kierrossa ei periaatteessa voi olla hurjaa määrää kehittyneitä rakkuloita. Tai mä nyt en ihan varmaa osaa esim. mun kohdalla sanoo, kun jos nyt on oikean munasarjan vuoro, ja kun se toimii hitaasti, jos ollenkaan, niin ultrataanko sitten kuitenkin ens kierrossa, kun on vasemman munasarjan vuoro. Jos siellä puolella syntyy vastetta. Ja jos ei heti oo vastetta, niin annos voidaan tuplata. Mulla olis sillon torstaina työpäivä, ja kesken työpäivän tarttis mennä sinne lääkäriin. Työvuoroja joutuu varmaan vähän sumplimaan, että pääsen työaikana. Toivottavasti pomo antaa luvan mennä, koska jos ei anna, niin otan vaikka saikkua sille päivälle, mutta joka tapauksessa menen sinne! Kaikki mulle sopivat ajat oli jo menny. Mieheni oli lääkärin luona ihan pihalla, eikä ymmärtänyt mistään mitään, hih ;)

Että tälläistä. Ihan positiivisella mielellä ollaan, ja nyt vaan toivotaan, että tuo kuuri auttaa. Ja onhan tässä vielä sitten muutama muukin kuukausi aikaa toivoa, että lääke puree. Toisaalta hyvä, koska kesällä taitaa aika moni laitos mennä vajaalla toiminnalla. Syksyllä on ainakin kaikki auki, ja varmaan homma etenee paremmin kun kaikki on palannu ruotuun lomien jälkeen. Jos siis pitää mennä lisähoitoihin.. Eli nyt katsellaan minkälaisia tuntemuksia Clomifen aiheuttaa mun kropassa. Niistä raportoin juhannuksena. Tai viimestään ens torstaina. Juhannus menee kotona, mieheni on töissä. Ihanaa, saan käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan ja karkkipussin kanssa, eikä tartte tehä mitään ihmeellistä. Jos nyt sattuu paistamaan ja on hellettä, niin voin mennä vaikka aurinkoon nauttimaan :)

Hyvää jussia kaikille!! Käyttäytykäähän kunnolla...