Eilen tuli käytyä neuvolassa ja kaikki oli taas ihan hyvin. Tuntuu ihan hassulta, että kävin vasta kolmannella neuvolakäynnillä, ja viikkoja on jo näin paljon. Mutta kun täällä lasketaan ne ultrakäynnitkin käynneiksi, niin neuvola on sitte aina siitä vasta neljän viikon päästä. Mä en tiiä mitä se sijainen sekoili, mutta kun katottiin seuraavaa aikaa, niin se sano, että te oottekin tykänny käydä täällä näkäjään mieluummin kolmen kun neljän viikon välein. Me ollaan kyllä käyty ihan 4-5 viikon välein! Ja seuraava aika onkin sitte viiden viikon päästä, 4.9.! Tuntuu, että siihen on ikuisuus. Mä sanoin, että se edellinen viikko on töitten kannalta vähän hankala, kun on aika kiire, niin sitte se anto seuraavan viikon perjantaille sen ajan, eli 5 viikon päähän. Aika pitkälle, meni, mutta ei kai tuo haittaa, jos ei mitään vaivaa ole. Se onki sitten lääkärineuvola. Ensisynnyttäjille lääkärineuvola on kai viikoilla 27-30. Ainahan sitä voi aikaistaa jos tulee jotain, tai soittaa neuvolaan ja kysyä ohjeita. Sokerirasituskokeeseen sain lähetteen, ja samalla kontroloidaan se hemoglobiinikin. Hemoglobiini oli sillon toukokuussa 114, ja sen jälkeen söin n.3viikkoa rautaa. Saa nähdä nyt sitten, onko siitä kuurista ollu apua. Labraan varasin ajan maanantaille. Sokerirasituskoe tehdään vissiin viikoilla 24-28, niin ajattelin, että 25+1 on oikein sopiva. Tässä siis vähän tuloksia neuvolasta: - paino 67.0kg (eka nla punnitus 64.2kg), RR 126/73, prot +, gluk -, sf mitta 20cm, syke 160. Tota pissaahan mä tsekkailen ite kotona, ja sain siihen mielestäni yhen plussan proteiiniin. Annoin vielä neuvolassakin näytteen, ja heikosti plussalla se oli. Mutta ei siihen sen enempiä kiinnitetty huomioo, koska verenpaine oli ok, ja vointi on ollu hyvä. Täytyy varmaan ite se kattoo vielä tässä parin viikon päästä, ennen seuraavaa neuvolaa. Toi sf mitta oli mun mielestä aika löysästi mitattu. Sillon joskus opiskeluaikana, kun niitä tuli mittailtua, ja muutaman kerran oon ollu äitiysneuvolassa tuuraamassa, niin kyllä se sais olla hiukan napakampi mitta. Mutta toi oli ihan hyvä lukema. Ja se kohdunpohja osu vissiin just mun napakorun kohdalle, niin se varmaan vähän arkaili sitä, vaikka sanoin, ettei se ota kipeetä vaikka sitä vähän "käpälöiskin".  Mutta näillä mennään!

Jotain hankintoja on taas tullu tehtyä. Joku aika sitte ostettiin sellanen punanen Eisbährenin makuupussi vaunuihin. Se on aika paksu, ja sillä ainakin tarkenee kovimmillakin pakkasilla. Ei tarvi kyllä vauvalle ostaa kovin paksua haalaria, kun toi pussi on niin hyvä. (Fleecehaalari meillä on jo ostettukin.) Ja sen pussin voi sitte joskus laittaa rattaissakin lapselle, jos on kylmä. Siinä oli reiät valjaillekin. Mä olin aluksi ajatellu, etten halua kauheen paksua pussukkaa, mutta kun tarkemmin ajattelee, niin toi on just hyvä. Sit muutaman sellanen peiton ostin, johon sen muksun voi aluks kääriä kun se on ihan pieni, niin se ei palellu. Ja niitten peittojen päällä sitä voi pitää vaikka lattialla tai sohvalla. Toinen oli vaaleenpunanen fleece peitto, myöskin Eisbähren, ja toinen oli valkonen sellanen paksu puuvillainen, jossa oli kudottu kirahvi. Se oli tosi nätti! Vauva lehden tilasin, ja siitä sai tilaajalahjaksi Brion kaukalon autoon. Sitä en muista mainitsinko jo.. Mutta eka lehti tulee viikon päästä, ja varmaan se kaukalo tulee, kun lasku on maksettu. Se jalusta siihen täytyy vielä sitte hankkia. Se kaukalo oli tosi ilosen värinen, musta.. Ruskeat lapaset kudoin, ja nyt ois työnalla villasukat. Ne on jo melkein valmiit, ja toivottavasti sopivan kokoset. Pääasia, ettei ainakaan oo pienet, eikä ihan valtavan suuret. Vähän yritin villasukkien mallia ottaa tavallisista sukista, mutta hiukan suurensin niistä. Sänky meillä tavallaan jo on, saadaan se tuttavilta. Pitäis vaan hakee se niiltä tässä joku kerta. Me kylläkin maalataan se. Ja hoitopöytä ostetaan ehkä käytettynä, ja maalataan sekin, jos ei oo sopivan väristä tarjolla. Ollaan himoittu sitä Brion mustaa hoitopöytää, ja jos ostetaan käytettynä, niin ostetaan Brion pöytä, ja maalataan se mustaksi. Ja sit pääsyttiin sellaseen ratkasuun peiton suhteen, ettei ostetakaan peittoa/täkkiä. Kaikki tutut sanoo, ettei kannata ostaa liian paksua, niin päädyttiin siihen, että laitetaan sellanen torkkupeitto kaksinkerroin, ja se sitte peitoksi. Tietty siihen tulee pussilakana päälle. Luulis, että se on riittävän lämmin. Ja jos näyttää siltä, ettei ole, niin äkkiäkös sellasen peiton hakee vaikka Ikeasta.

Tänään olis viiminen lomapäivä, ja maanantaina alkaa työt.. Otsan rypistys. Noh, ei mulla tässä enää ookaan kun pari kuukautta töitä, ja sitte alkaakin vähän pitempi "loma"! Laskin, että noin kahdeksan viikkoa töitä, ei paha! Kelan laput sain täytettäväksi, ja niitten kans riittääkiin pähkäiltävää. Siis pitääkö mun täyttää nyt ne kaikki kohdat, eli äitiyspäiväraha, äitiysavustus, vanhempainraha, ja lapsilisä- kohdat..?! Sieltä jää taatusti joku kohta täyttämättä, ja sitte päätöksen saaminen kestää ja kestää.. Ja sit tarvii täyttää se esitietolomake tms. sinne synnärille.

Vointi on tosiaan aika hyvä. Neiti potkii kovasti, ja eilen illalla tuli muutama "ei niin kiva-potku", tuntu vähän ilkeeltä. Mahanahkaa rasvailen aika tiheesti, aamuin illoin, eikä ainakaan vielä oo tullu raskausarpia. Toivottavasti säästyn niiltä. Sitä ähkyoloa ei oo enää tällä viikolla ollu. Vaikka oon syöny ihan samalla tavalla, ja kaks kertaa oon vetäny kunnon kebab ateriankin tällä viikolla. Mä ite hoksasin, että se saattais johtua siitä, että juon vettä liian vähän. Ja nyt oonkin kiinnittäny juomiseen enemmän huomioo, niin eipä oo ähkyä näkyny. Onneks, koska se oli ihan kamala olotila. Olin muuten keskiviikkona terassilla, ja tunsin itseni varsin viehkeäksi mammaksi! Mulla oli sellaset pillifarkut jalassa, sit sellanen musta tuubitoppi joka on mahan kohdalta löysä, ja pinkit korkkarit. Ja takkina a-linjainen 3/4-hihanen takki. Oli jotenkin harvinaisen hyvä olo, ja oli sellanen tunne, että kattokaa kaikki, mä olen raskaana, ja niiiinn onnellinen Pusu.

Jep, mutta nyt tarvii varmaan vaihtaa tää yöpaita, johonkin vähän fiksumpaan vetimeen. Tälläsiä nää kotipäivät lomalla on, kuljen yöpaidassa pitkälle päivään, ja sit vaihdan olohousut ja t-paidan päälle. Tästä on viehkeys kaukana..

Tänään 24+5