Reissusta ollaan kotiuduttu ja loma oli aivan ihana! Kaikki meni tosi hyvin. Pitkääkin pitemmät lentomatkat meni hyvin, ja neiti nukkua posotti suurimman osan ajasta. Onneks saatiin melkein jokaisella lennolla sellanen baby basket, niin siitä oli neitin hyvä nukkua. Vähän meitä jännitti, että miten siellä paikanpäällä menee, mutta hyvin meni. Siitäkin huolimatta, että neitokainen joutui viettämään aikaa paljon rattaissa ja hotellihuoneessa. Toisessa hotellissa meillä oli king size sänky, 180cm, niin siitä oli kiva pyöriä ja leikkiä. Jopa niin kiva, että neiti oppi kääntymään mahalta selälleen ja ryömimään! Mä en oikein tiiä, mikä on ryömimisen kriteerit, mutta paikasta A paikkaan B liikutaan. Muutenkin kuin pyörimällä. Soseita syötiin reissussa vähän vähemmän, ja hyvin ne maistui. Kotiin palattua ollaan alotettu syömään niitä oikein urakalla, ja kolme ateriaa tällä hetkellä menee. Tuntuu, että koko ajan saa olla syöttämässä jotain. Ihan heti maidon jälkeen ne ei maistu, kun maha on täysi, eikä myöskään ihan nälkäisenä, kun nälkään pitää saada maitoo. Varmaan tässä aika pian lisätään listalle neljäskin ateria ja sitte vielä se viideksin. Ollaan maisteltu jo; perunaa, porkkanaa, maissia, kaurapuuroa (tavallinen tuli ulos, ostettiin sellasta vauvojen puuroo), sitte päärynää, luumua, vadelmaa, mansikkaa, ananasta, banaania. Tää meidän neiti kun on ihan hirveen kiinnostunu kaikesta mitä me suuhun laitetaan, niin oonkin antanu hänelle maistiaisia vaikka ja mistä. Myös sellasista, mitä se ei sais varsinaisesti vielä syödä, mutta ei kerrota kellekään.. . Mutta ne on siis ollu tosi tosi pieniä maistiaisia. Hän on siis maistanu ananasjäätelöä, lattea, vichyä, purkkapalaa imeny, hmm mitäs muuta. Ja sitruunasta annoin imeä ja se oli hyvää! Nenä ei nyrpistyny yhtään! Jotku pitää mua varmaan ihan hulluna, mutta mä ajattelen, että jospa se pitäis sellasen pienen kiinnostuksen kipinän uusiin makuihin kun saa maistaa sitä mitä muutkin. Ja korostan, että nuo on ollu ihan yksittäisiä nuppineulan pään kokoisia maistiaisia!

Imetys meillä on melkein kokonaan loppunu. Reissussa annettiin tietty aika pajon korviketta, kun paljon oltiin liikkeellä ja muualla kun hotlassa päivän mittaan. Alkulomasta neiti joi melkein koko ajan korviketta paitsi aamulla, yöllä ja illalla. Sitte yhtäkkiä se taas söikin rintaa suurella intohimolla seuraavat 10pvää. Ja kas, kun tultiin kotiin, niin rinta ei kelpaa enää oikeestaa ollenkaan. Joka kerta yritän tyrkyttää rintaa, mutta ei kiinnosta. Saan palkkioksi siitä pikku puraisun ja naurun päälle! Ja jos se on jostain syystä innostunu imemään, niin puraisun hän antaa kiitokseksi. Ja voin kertoa, että se sattuu!! Mulla oli toisessa rinnanpäässä sellanen kiva ja kipeä haavauma, jonka takia oli pakko olla edes tarjoamatta sitä rintaa melkein kokonaisen päivän, ja oikeaa rintaa se ei suostu edes katsomaan päinkään.. Öisinkään imetys ei oikein onnistu, neitiä ei kiinnosta. Toisaalta mua ei haittaa, mutta toisaalta taas on sellanen haikea olo. Mutta noista tunteista lisää myöhemmi, jos imetys loppuu.

Yöt meillä on menny aika mahottomiksi, mikä voi osittain johtua reissusta ja aikaerosta. Neiti menee edelleen nukkumaan siinä 7-9- aikaan illalla. Yhteen asti se nukkuun rauhallisesti, mutta sen jälkeen alkaa levottomuudet. Itkeskelyä ja mahalleen kääntyilyä, ja minä käyn aina laittamassa tutin ja käännän selälleen. Yleensä se nukahtaa pian, ja varmaan onkin puoli unessa koko ajan. Kun kello alkaa olla 3-4-, niin se valpastuu ja valvoo n. 1,5h, Mua ei haittais ollenkaan, jos se höpöttelis omiaan sängyssä, mutta kun se kitisee ja inisee kun kissanpentu! Siis niin rasittavaa! Sitten kun se on nukahtanu, niin se nukkuu vaan jonkun tunnin verran, eli meillä herätään siinä 5.30-6.15! Ihan kiva, kun yleensä mä en saa unta enää sen kolmen jälkeen, niin on vähän turhan aikanen aamuherätys! Ja se ei nukahda vaikka annan maitoa, otan viereen, hyräilen, silitän, annan olla. Paitsi viime yönä kävin lämmittämässä maitoa, niin sen jälkeen se ei valvonu ihan niin kauaa, mutta herätys oli 5.30, Mies ehdotti, että en yönä annetaan yöllä suosiolla korviketta kunnon satsi, niin ei ainakaan nälkää tarvi valvoa. Ja sitte kötystin vielä yhdet verhot makkarin ikkunaan, ettei olis liian valoisaakaan. Mä kun en tiiä, mikä sitä valvottaa! Jos vaippa on kuiva, maha täynnä, eikä hellyys auta, niin mikä sitte?!

Viime viikolla rapsahti puoli vuotta mittariin. Sen kunniaksi meillä oli pienet "synttärit", johon leivoin kakunkin! Täytyy laittaa siitä vaikka kuvakin tänne. Neuvolassa oltiin maanantaina, ja kaikki oli niinkö piti. Neiti kasvaa hienosti nolla käyrillä oikeestaan kaikissa mitoissa. Seuraava aika on heinäkuun lopussa, 8kk neuvola, joka on lääkärineuvola. Uudet mitat oli 7760g ja 67,5cm.

p.s. Onko jollakinn kokemusta sellasista korvikejauheista? Niissä ohjeissa lukee, että se pitää tehdä keitettyyn veteen, miksi? Tietty ihan pienille, jotka ei syö kiinteitä, niin vesi pitää keittää. Mutta pitääkö myös isommille keittää..?

6kk kakku. Tämä kakku ei kestä lähempää tarkastelua, nimittäin kerma alkoi sulamaan käsiin pursotusvaiheessa because of the kuuma ilma!