Meillä elellään tällä hetkellä uutta aikakautta, nimittäin tutti on rikki. Tässä on jo aika pitkään mietitty tutista vierottumista. Koko ajan päässä soi ajatus, että mitä aikaisemmin, sen parempi. Mun mielestä se lause toimii kaikkiin vierotuksiin ja eroon pääsemisiin. Sunnuntai iltana, noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa, päätin, että nyt se tutti menee rikki. Käskin miehen piilottaa kaikki tutit kaappiin ylähyllylle, ja otin yhden tutin ja leikkasin siitä puolet pois. Näytin sitä tytölle, että se on menny rikki. Kumiosaa oli kuitenkin jääny vähän liikaa. Se sai sen suuhun, mutta siitä piti pitää hampailla kiinni. Hankalaa siis. Jossain vaiheessa pätkäsin siitä vielä vähän pois. Illalla vein tytön nukkumaan ja se sai risan tutin sänkyyn mukaan pyöriteltävksi. Vähän väliä se hoki, että "tutti rikki, tutti kuntoon". Nukahtaminen ei käy nykyään ihan niin nopsaan kun joku aika sitten, mutta tyttö nukahti ilman sen kummepia kitinöitä ja nukkui yön entiseen malliin. Ja niin on menny tähänkin asti. Tarhassakin se saa risan tutin sänkyyn ihmeteltäväksi. Muutaman kerran se on päivällä kaivannut tuttia, mutta kun kysyy, että mitä tutille on tapahtunu, niin se vastaa, että tutti rikki. Ja kun tutteja ei pyöri nurkissa kotona, niin ei se niitä kaipaakaan. Vaikka tätä tutittomuutta onkin eletty näin vähän aikaa, niin kaikki on sujunu tuhat kertaa paremmin kun osasin oottaa! Tarhassakin ne hoitajat sano, että monesti vanhemmat vähän pelkää sitä etukäteen ja siirtää vierottamista. Eikä onneks tollanen 1v 8kk ikänen osaa vielä vaatia, että ostetaan kaupasta uusi. Nyt ei oo onneks tiedossa mitään pitkää automatkaa, koska sillon se tuttendaali on osottautunu korvaamattomaks matkaviihdykkeeksi ja äänenvaimentimeksi. Tyttö ehtii nyt rauhassa tottua siihen, että sitä ei enää ole.

Lauantai meni oikein hyvin. Oltiin aamulla siskon ja sen miehen ja tytön kanssa Muumimaailmassa. Tyttö oli siellä tietty ihan tohkeissaan ja halaili ja silitteli kaikkia muumeja. Syötiin siellä lounas ja jätskit ja sitten olikin aika lähteä pois. Tyttö nukahti rattaisiin, kun käveltiin sieltä pois, joten me päästiin rauhassa syömään. Sieltä lähdettiin viemään tyttöä miehen vanhemille yökylään. Tyttö jäi sinne uiskentelmaan altaaseen ilosena. Äitillä kyllä oli vähän tyhjä ja haikea olo.. Mulla ja siskolla oli oikein hauska ilta, vaikka ei vanhat enää jaksa ;) Lähdettiin yhdentoista jälkeen kotiin, kun tuli nälkä ja vilu, ja jalkoja särki. Syötiin kotona pizzan jämät ja karkkia, ja mentiin nukkuun. Aamulla sai nukkua ihanan rauhassa kymmeneen asti. Vaikka heräilinkin kasin jälkeen vaikka kuinka monesti. Mies haki tytön aamuvuoron jälkeen kotiin. Oli niiiin kauhee ikävä tyttöä! Mutta oli kyllä kiva juttu saada vähän omaa aikaa. Tytöllä oli menny kaikki loistavasti mamman ja pappan kans. Nukkumaanmenokin oli sujunu hyvin, ja tyttö nukahti nopeesti. Oli vissiin sen verran tapahtumarikas päivä. Täytyy ottaa joskus uusiksi miehen kans.

Tyttö puhuu jo vaikka mitä. Äiti ajaa auto, äiti ajaa kotiin. Kolmen sanan lauseita tulee jo kovasti ja pääosin se juttelee kahden sanan lauseilla.