Nyt meikäläinen on sitten vihdoin lomalla. Niin ihanaa!! Vaikka aika hämmentävää myös. Vimppana päivänä töissä oli ihan outo olo, että tässäkö tää nyt oli.. Haiken mielin ajelin töistä kotiin, ja mietin, että yksi vaihe elämästä on nyt takana. Ja uusi, entistä rikkaampi vaihe on tulossa. Seuraavan kerran kun palaan töihin, niin olen perheellinen. Ja ennen työpäivää vien pikku ihmisen hoitoon, ja työpäivän jälkeen haen hänet sieltä. Siis ihan positiivisella haikealla mielellä olen. Mutta tilanne on vaan niin outo. Aamuisin saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa, ja päivisin voin tehdä mitä haluaa. Siis nyt alussa, ennenkuin lapsi syntyy. Toki kaikki muuttuu siihen lapsen syntymään, ja sen jälkeen mennään vauvan ehdoilla. Mutta nautitaan tästä ajasta täysin siemauksin, vielä kun voidaan! Äippäloma alkaa virallisesti vasta reilun viikon päästä lauantaina. Tää lokakuu meneekin tässä vauhdilla kun on kaikenlaista ohjelmaa. Sunnuntaina tosiaan lähdetään sinne viikon mittaiselle lomalle miehen kans. Käydään vähän siellä ja täällä. Ihanaa. Sen jälkeen oon ajatellu, kun tullaan reissusta siis, että mä teen kaikkee mitä huvittaa, enkä "varo" mitään tekemisiä. Se lääkärihän sano, että 33-34 viikoille asti kandee ottaa rauhallisemmin, mutta sen jälkeen ei synnytystä enää estellä. Sitte voin kantaa painavia kauppakasseja ja tehdä kaikkee muutakin. Me rempataan nyt tota lastenhuonetta, ja yks päivä olin siirtäny sellasta suht. kevyttä sänkyä, niin mies oli heti, että "et kai sä oo tota sänkyä siirtäny, et sä saa"! Pientä panikointia sieltä suunnalta..

Olo on hyvä, ja yöt nukun pääsääntösesti kun tukki. Muutamana yönä tarvii käydä vessassa. Sänkystä tai sohvalta nouseminen ei käy enää ihan niin ketterästi, tai autosta nouseminen. Ja kyljen kautta on melkein pakko nousta. Tai se käy helpoimmin niin. Vatsalihakset on edelleen tallella, mutta niiden käyttö ei tunnu niin mukavalta. Kenkienlaitto ei oo maailmanmukavinta, ainakaan sellasten missä on nauhat. Maha tulee tielle. Voin vaan kuvitella kuinka hankalaa se on kun maha on isompi! Ruokaa ei todellakaan mahdu enää niin paljoa  kun ennen. Ainakaan kerralla siis. Jotku sanoo, että raskaudenaikana ruokahalu kasvaa ja yhtäkkiä synnytyksen jälkeen huomaa, ettei enää samanlaiset annokset mahdu kun ennen. Mutta mulla on kyllä käyny ihan päinvastoin. Ei pysty syömään paljoa. Ja jos erehtyy syömään kauheen satsin, niin sen jälkeen ainut hyvä asento on makuuasento. Muuten on niiin kauhee ähky puhku, ja huono olo.

Meillä olis tänään miehen kans viiminen synnytysvalmmenus. Se on siellä neuvolassa, ja oman terkan pitämä. Aiheena oli synnytys. Sen jälkeen ajateltiin mennä syömään, ja sit elokuviin. Mulla on pari vapaalippua leffaan, ja ne tarvii käyttää tän viikon aikana. Eli ihan kivaa ohjelmaa tälle päivälle. Huomenna meillä on miehen kans yhteinen vapaa, ja mennään varmaan käymään Ikeassa, ja sitte Sokoksen 3+1- päivillä. Sitte tarvis varmaan vielä viimeistellä tota lastenhuonetta. Siitä tulee kyllä hieno! Mä oon jo muutaman koneellisen pessy lastenvaatteita. Siellä ne pienen pienet vauvanvaatteet roikkuu pyykkinarulla. Kiva, kun saa sen huoneen valmiiks, niin saa laittaa ne vaatteet ja tavarat oikeille paikoilleen, eikä tarvi sulloa niitä sinnetänne. Jossain vaiheessa tarvii miettiä sairaalakassin sisältö, mutta sillä nyt ei oo kiire. Ainut asia mitä sinne tarvii ostaa, on imetysliivit, rintasuojat, ja siteet. Siteitä ei sairaalassaoloaikana taida tarvia, kun sairaalasta saa riittävän kokosia. Voihan niitä varmuuden vuoksi ottaa muutaman mukaan. Muuta tarpeellista hankittavaa ei ainakaan tuu mieleen. Kaikki taitaa olla jo hankittuna.

Mutta nyt mä taidan suunnistaa ulos lenkille. Siellä on ihana auringonpaiste, ja aika raikas syyssää. Join tässä samalla aamukahvit, ja lenkin jälkeen teen kunnon aamupalan. Ja nautin sen rauhassa! Ei mun lenkit oo varmaan ku puolen tunnin mittasia, mutta tuleepa edes vähän ulkoiltua. Seuraava päivitys taitaakin tulla sitten lomareissun jälkeen. Koska tässä tällä viikolla tuskin mitään ihmeempää päivitettävää tulee. Ellen sitten yhtäkkiä pitkästy kuoliaaksi kotona.

Tänään 33+2