Täällä asustaa jo puolivuotias miehen alku! Pari viikkoa sitten käytiin neuvolassa, ja pituutta oli 65,1cm ja painoa 7,980g. Hienosti kasvaa omalla käyrällään. Pituus menee edelleen -1 käyrällä, mutta ilmeisesti kuitenkin tasaista omaa käppyrää mennään. Ruokia maistellaan jo kaikkea, mitä tämän ikäiselle saa antaa. Kaikki tuntuu sopivan, tai mistään ei oo tullu oireita. Ruoka maistuu oikein hyvin. Tällä hetkellä päivässä menee neljä ateriaa, aamu- ja iltapuuro, lounas ja päivällinen. Päivällinen on yleensä kasvisateria, joskus annan hedelmäsoseen. Puurona menee kaura- ruis-, tai neljän viljanpuuro. Korviketta annan aterialla lasista, ja pääsääntöisesti sitä menee 30-60ml. Tuttipullo ei edelleenkään kelpaa. Pääsin jopa viime viikolla kampaajalle 5kk tauon jälkeen. Soseilla ja pienellä korvikehuikalla saa imetysvälejä pidennettyä, jos tarve vaatii. Imetän edelleen. Imetysvälit on kovasti pidentynyt ja imetysajat lyhentyneet. Poikaa kiinnostaa imetyshetkellä yleensä aivan  kaikki muu. Hampaita löytyy alhaalta ne kaksi, ja ylös on ihan pian tulossa kaksi hammasta. Kuultaa jo kovasti ikenien läpi. Yötkin on ollu tässä muutaman viikon sisällä melko katkonaisia. Että sais ne hampaat sieltä jo tulla.. Muutamana yönä on selvästi ollu kipuitkua, johtuen ehkä hampaista, mahakipuakin on ollu, enkä tiedä yhtään mistä. Ja poika on niin aktiivinen ja liikkuvainen tapaus, että se pyörähtää usein yöllä mahalleen, mikä tietenkin herättää. Öisin syöttöjä on ehkä kaksi, plus muut heräilyt. Nukun ite niin hyvin ja sikeästi, etten aina edes tiedä, missä vaiheessa oon pojan ottanut viereen. Valitettavasti rauhotan pojan usein imettämisellä, koska olen niin totaalisen väsynyt, ja sillä saa molemmat jatkamaan nopeammin unta.

Mitään varsinaisia uusia motorisia juttuja poika ei oo oppinu. Mahalta selälleen se kääntyy ainoastaan pehmeällä alustalla, esim. sängyllä. Toisaalta, sillä on niin kova kiinnostus olla mahallaan ja päästä eteenpäin, että ei sitä edes kiinnosta olla selällään. Mahallaan se liikkuu paikasta toiseen käsien avulla. Viime viikosta saakka jonkunnäköstä yritystä on konttausasentoon. Poika viihtyy tosi hyvin mahallaan lattialla itsekseen leikkien. Aikaa on vaikea arvioida, mutta varmaan helposti menee 30 minuuttia. Varpaat löytyi muutama viikko sitten. Ne kiinnostaa lähinnä hoitopöydällä tai sylissä. Uusia ääntelyjä ja kiljahduksia on tullut, oman nimen se taitaa tunnistaa. Poika on mielettömän rauhallinen ja iloinen tapaus. Naurelee ja jokeltelee paljon. Muutaman kerran se on vierastanu. Ne on kylläkin tainnu olla sellasia kertoja, että se on heränny päikkäreiltä, ja joku on tunkenu naamansa heti liian lähelle.Päikkäreissä siirrytään pian varmaan kaksiin päikkäreihin. Päikkärit otetaan ulkona vaunuissa, jos kotona ollaan. Välillä otetaan kolmet unet, mikäli ollaan kovin aikaisin herätty. Unirytmi on tällä hetkellä sellanen, että yöunet kestää n. 11h, yöunille se menee 20-20.30 aikaa ja herää kahdeksan aikaan. Jokunen viikko takaperin poika heräs aamuisin jo ennen seitsemää, mutta nyt katkonaisten yöunien takia varmaan aamullakin väsyttää hiukan pidempään. Ite haluan kyllä nousta ennemmin vaikka yhdeksältä, jos saa valita. Aikaisissa aamuissa tosin on se hyvä puoli, että sillon kerkee päivän aikana tehdä vaikka mitä!

Pianhan tänne saa tulla taas päivittämään 7kk kuulumiset. Seuraava neuvola on kyllä vasta 8kk neuvola. Mulle iski tänään joku ihme parin tunnin kestänyt oksennustauti. Onneksi mies oli kotona, en olis kyllä mitenkään selvinnyt tästä päivästä yksin lasten kanssa. Toivotaan, että muu perhe pysyy terveenä. Vaikka arvelin tossa illala, että olisko mun olotila johtunut valvotuista öistä. Olin viime yönä niin väsyny, että mulla oli ihan sellanen sisäinen vapina, sydän tykytteli ja oli huono, etova olo. Sanoinkin jossain vaiheessa yöllä miehelle, että mua väsyttää niin paljon etten kertakaikkiaan jaksa. Tiedän, että joissakin perheissä valvotaan vastaavasti varmaan koko ensimmäinen vauvavuosi, ja univelka on valtava. En kuitenkaan ole omasta mielestä päivisin kokenu itseäni mahdottoman väsyneeksi, ja tyhmä kun oon, niin iltaisin oon menny nukkumaan aivan liian myöhään. Mistä lie siis sairastuminen johtui.. Oliko vatsatauti vai stressireaktio..? Sain ainakin päivällä levätä ja nukkua, illalla maistui ruokakin lähes normaalisti.