Meillä siis kävellään! Vaikka en mä vielä mihinkään kirjoihin tai kansiin laita, että kävelee tuetta. Tyttö siis ottaa askelia ilman tukea, ja "kävelee" jo noin metrin matkan. Ja se on asiasta ihan innoissaan. Muksahteluja sattuu tietysti koko ajan, mutta askeleet on varmistunu yllättävän äkkiä. On se vaan niin uskomatonta seurata, kuinka nopeesti se kehitys tapahtuu. Tyttö osaa kävellä tosi pitkästi sillä lailla, että pitää vaan yhdestä kädestä kiinni. Tavallaan siis taluttaa vaan toiselta puolelta. Taaperokärry on loistava keksintö, vaikka harmi vaan, kun seinät tulee niin nopeesti vastaan. Saapa nähdä, käveleekö tyttö ennen, kuin täyttää 10kk.. Mulle nyt olis sinänsä ihan sama, millon oppii kävelemään, mutta kun se nyt on noin innoissaan, niin tietty äiti on kans!

Ja syömisestä.. Neitokainen syö edelleen niitä pikkuvauvojen sössöruokia. Oon alkanu tekeen niin, että annan ekaks sosetta purkista, ja sitte annan päälle samaa ruokaa kun mekin syödään. Ilman mausteita tietty. Eli oon siis keittäny vaikka riisiä, kanaa ja kasviksia ja annan ne pieninä palasina. Tyttö saa popsia niitä ihan ite lautaselta. Ei tarvi sen kummemmin mössätä. Helpompi se on noin. Se on kyllä jännä, vaikka hampaita on suussa kahdeksan, ja se pureskelee mielellään kaikkee. Niin sellaset 8kk soseet, missä on palasia, ei uppoa. Paitsi ne hedelmäversiot. Mutta hyvä näin! Tyttö tykkää kaikista hedelmistä ja marjoista ihan hirveesti, ja niitä annakin melkein aina jälkkäriks. Uusi tuttavuus on kiwi, ja se oli herkkua! Aamupalaksi ei puuro enää uppoa, vaan annan jogurttia (vauvojen) ja sitte jotain leipää päälle. Pian saadaankin alkaa maistelemaan maitotuotteita. Ollaan niitä kyllä jo ihan ihan pieniä annoksia annettu. Eikä oo tullu masuvaivoja, tai muitakaan. Mutta ootellaan vielä muutama viikko, niin sitte suurempia määriä. Raejuustosta tyttö tykkäs, kun sai muutaman rakeen maistaa. Mä muistan sillon keväällä, kun tuli pohdittua ihan hirveesti tota kiinteiden alotusta. Se oli muka kauheen vaikeeta ja monimutkasta. No nyt mä pohdin sitä, että miten mä jätän ton tuttipullomaidon pois! Kun tyttö vaatii sitä 3-4h välein. Eikä se ota sitä mitenkään ennen ruokaa tai ruoan jäljeen. Se ottaa sen maitonälkään. Ehkä sekin vaan sitte jää luontevasti pois. Pitäisköhän niitä annoksia alkaa pienentään sitte lähempänä yhtä vuotta.. Ja antaa sitä maitoa ruokajuomana.. Joku joskus sano, että ei se äitiys mitään ydinfysiikkaa oo, mutta sehän on ajoittain jopa vaikeempaa .

Yöt meillä menee hyvin. Tyttö menee nukkumaan kasin aikaa ja herää eka kerran kuudelta. Kuudelta myös sitte herätään kunnolla.. Nyt oon muutamana aamuna antanu heti maitoa, kun se on kuudelta heränny. Oon onneks saanu sen sillä tainnutettua vielä hetkeks. Tänä aamuna nukuttiin jopa 7.42 asti! Luxusta! Ihan turhaa alkaa sillon kuudelta tekemään mitään temppuja, että sais sen nukkumaan. Ne ei auta ja piste. Todennäkösesti sillä on nälkä. Jos se saa sen maidon heti, niin se ei ehdi herätä kunnolla, ja rauhottuu ainakin hetkeksi. Toivottavasti en tee itelle karhunpalvelusta. Taistellaan sitte taas, jos niin käy.

Neitokainen on oppinu taas uusia juttuja, ja se iskee silmää kaikille vieraille. Tai siis molempia silmiä räpsyttelee ja hymyilee =irvistää.