Tässä tulikin pieni tauko viime kirjotuksen jälkeen. Mammalomalla ollaan oikein virallisesti! Tää mamma on ollu niin kiireinen, että ei oo paljoo ehtiny koneella köydä. Eikä aika todellakaan ainakaan oo pitkäks tullu. Sillon kun jäin lomalle töistä, niin oli kaikennäköstä pientä puuhastelua, ja sitte lähdettiinkin viikoksi reissuun. Reissu meni oikein kivasti. Edes vajaan 500km autossaistuminen ei tehny tiukkaa. Vaikka mä kylläkin kippasin autonpenkin puoli-istuvaan asentoon, ja yritin lepuuttaa kankkuja ja jalkoja. Muutaman kerran oli tietty pakko pysähtyä pissalle ja jalotella. Kun tultiin lomalta, niin saatiin viimeistellä meidän remontti. Eilen maalattiin viimisetkin pinnasängyn osat, ja tänään laitettiin tavarat paikoilleen. Nyt alkaa koti näyttään kodilta, kun nurkissa ei loju mitään ylimääräsiä tavaroita. Oli ihana siivota ja puunata toi tuleva lastenhuone oikein kunnolla. Siellä ei ollu mitään tavaroita tai huonekaluja paikalla, niin se oli helppo imuroida ja pestä lattia. Nyt on ainakin tulokkaalla puhdas uusi huone! Vaikkei se tietty alussa sinne heti majoitukaan. Laitettiin hoitopöytä paikoilleen, pienen pienet vaatteet laatikoihin, petattiin sänky.. Tuntu kyllä ihan uskomattomalta, että meille oikeesti tulee vauva, siis meille!! Jotenkin asiat (taas) konkeritisoitu. Vaatteita meillä on ihan hirveesti, varsinkin niitä 56cm. Niitä on tullu kavereilta kylläkin aika paljon lainaan, kun oon lainannu niitä 50cm vaatteita, niin sitte aina on tullu otettua myös muutama 56 kokonen vaate kans. Ne näyttää niin pikkuruisilta.. Oikeestaan kaikki hankinnat on nyt tehty. Ainoastaan hoitopöydälle se hoitoalusta on hankkimatta. Mutta sillä nyt ei mikään kauheen kiire ookaan. Imetysliivejä kävin kokeilemassa, mutten vielä ostanu niitä. Ne siis täytyy vaan hakea. Sairaalakassin ajattelin ens viikon jälkeen pakata. Ei kai sinnekään mitään kauheen ihmeellistä enää tarvi hankkia. Liivinsuojia ostin valmiiks, ja rintapumpun ostin Hulluilta Päiviltä. Se oli siellä tosi halpa, ja just se malli, mitä olin kattonukin.

Vointi on ollu edelleen oikein hyvä. Kivuttomia supistuksia tulee päivittäin, lähinnä iltasin. Eilen illalla oli yks kivulias supistus ihan levossa, ja siis vaan yks joka kesti n. 20sekuntia. Tuli jotenkin juhlallinen olo sen jälkeen . Sellasia kuukautiskivun tyyppisiä tuntemuksia mulla on ollu nyt muutaman viikon ajan, ja neuvolassa terkkari tuumas, että se kohdunsuu saattaa siellä vähän pehmetä. Kivuiksi niitä en välttämättä kutsuis. Neuvolassa tuli siis käytyä kolmen viikon tauon jälkeen. Painoa oli tullu kolmessa viikossa 2,2kg, mikä oli aika paljon! Ei terkkari siitä mitään sanonu, mutta sano, että toisaalta paljon pienessä ajassa. Mutta kun painoa ei muuten oo paljoo tullu, niin ei haittaa. Veikkasin kyllä, että tolla meidän reissulla oli osuutta asiaan, kun tuli vähän herkuteltua.. Turovutusta on ollu jonku verran, ja siitäkin se sano, että äkkiä siitäkin kilo tulee painoa lisää, kun sitä on tasasesti ympäri kehoa. Proteiinit oli taas yhdellä plussalla, ja verenpaine oli oikein hyvä, 116/72. Se näköjään laskee koko ajan.. Mähän muuten kävin labrassa pissakokeessa, kun nuo protskut on ollu pitkään aina plussalla, mutta siellä ne oli negatiiviset. Eli kai siinä sitte on vaan valkovuotoo joukossa, vaikka yritän olla tosi tarkka sen näytteen kans. Sf-mitta oli 30, mikä oli käyristä katsoen vähän laskenu, mutta ok. Vauva liikku hyvin, ja sykkeet oli 130-150. Onkohan noi pojan sykkeet.. . Neiti majailee masussa onneks pää alaspäin, eikä oo päättäny kääntyä. Juteltiin vielä terkan kans pitkään synnytyksestä, ja tämän hetken ajatuksista. Tällä hetkellä mulla ei oo enää niin iso pelko siitä kohtukuolemasta ja yliaikasuudesta. Jotenkin se asia on rauhottunu mun mielessä. Eikä muutenkaan varsinaisesti mikään asia pelota. Synnytys menee niinkö menee, ja varmasti se hyvin sujuu. Mulla on ammattitaitoset ihmiset siellä ympärillä auttamassa. Ens viikolla on synnytystapa-arvio. Kiva kuulla, että minkäkokoseksi lääkäri vauvaa veikkaa, ja onko lantio sopiva alatiesynnytystä varten. Vaikka en kyllä epäile ollenkaan, etteikö sieltä mahtuis isompikin lapsi syntymään.

Hmm... mitäs muuta. Ei kai kummempaa. Yöt nukun ku karhu talviunilla. Sikeesti ku pieni porsas. Joka yö en edes käy vessassa, ja oon nukkunu välillä sellasia 12h yöunia kertaakaan heräämättä.. Luxustako?? No, sekin lysti loppuu kohta! Nautitaan siitä vielä kun se on mahdollista .

Tänään 35+4