Siis uskokaa tai älkää, mutta viimeinen vuosi meni niin nopsaan, ettei perässä pysyny. Oliskohan viime vuodessa ollu kuukausia puolet vähemmän kun normaalisti..?? Vaikka toisaalta, mähän oon valvonu vuoden aikana enemmän kun koskaan aikasemmin, niin tää vuosihan ois pitäny tuntua pidemmältä..! Mun pieni vauva täytti vuoden!! Viikonloppuna oli isot kemut. Aikuisia oli vähän päälle 20 ja lapsia 7. Menoa ja ääntä siis riitti. Tyttö sai paljon kaikkia hienoja lahjoja, ja kaikki oli sellasia, mistä se tykkäs tosi paljon. Lahjaksi tuli mm. 2 nukkea, toinen osaa pissata, ja toinen osaa itkeä, puhua ja kuorsata, nukelle vaatteita, kirjoja, pehmo koira, palapelejä, Teletappi (puhuva), puhuva/laulava ankka, lautanen & muki, kylpytakki, talvihaalari ja 2-osainen toppapuku, vaatteita.. Mies oli sitä mieltä, että ens vuonna pidetään kemut kahdessa erässä, koska kaikki tuli paikalle samaan aikaan ja porukkaa oli niin paljon. Me laitettiin kutsuun, että alkaen klo 14, ja kaikki päätti tulla just kun kello löi kaksi. Oli kiva repiä auki niitä lahjapaketteja, kun toiset jonotti, että sai antaa seuraavan paketin. Tyttö ei siis piitannu paketeista yhtään, ei edes naruista tai paperista. Se vaan katto ihmeissään niitä kaikkia vieraita, ja ihmetteli paketeista paljastuvia leluja. Itellä oli sellanen olo, että olis pitäny ihmetellä sitä yhtä lahjaa kauemmin ja olla kiitollisemman näkönen, mutta sitten tulikin jo seuraava paketti nenän eteen. Kahvipöydässä tarjolla oli mm. kahdenlaisia hapankorppurullia, kinkkuvoileipäkakkua, leipäjuustoa+lakkahilloa, Suukkoja, punaisia marmelaadikuulia, piparkakkuja, toscakakkua, mansikkajuustokakkua, ja tietenkin täytekakku. Täytekakun teema vaihtui melkein joka toinen päivä, mutta pöytään asti päätyi lumiukkokakku. Pienemmille lapsille oli tarjolla Semperin Smoothieita ja maissinaksuja. Vaikka tais ne pienimmätkin vieraat syödä niitä "isompienkin" herkkuja :) Päivä oli siis oikein onnistunut ja ihana.

Viikonlopun aikaan tuli mietittyä tosi tarkkaan kellon kanssa, että mitä kaikkee tapahtuikaan vuosi sitte. Millon alko supistukset, millon mentiin sairaalaan, millon vetelin ilokaasua, millon ponnistettiin jne..

Viimiset kolme viikkoa tyttö on nukkunu normaalia huonommin. Tai päivät on menny normaalin kaavan mukaan, mutta öisin ollaan valvottu. Ekaks sillon n. 3 viikkoa sitten tuli flunssa, jonka jälkeen valvottiin. Tai tyttö heräs yöllä aina klo 4 ja valvo noin kuuteen asti. Pari yötä on tän 3 viikon aikana ollu, jolloin se on nukkunu koko yön. Syynä saattaa olla myös poskihampaat. Kuolaa valuu litratolkulla taas, ja ien pullottaa aika reilusti. Veikkaan kyllä, että se hammas pullahtaa pintaa ihan näinä päivinä. Sitten hampaita olis suussa kokonaiset 10 kpl. Maitoa juodaan enää vaan aamulla ja illalla, tosi harvoin enää päivän aikana. Eli korviketta menee 2x 130ml. Lehmänmaitoa tyttö juo vaan joku 30ml päivässä. Meillä sattuu olemaan kaapissa 2 sellasta korvikejauhepakettia, niin käyetetään ne loppuun, josko sen jälkeen niitä ei tarvis enää ostaa.  Mitäs muuta.. Tyttö tavottelee hirveesti kaikkia sanoja. Ankka sanoo kaa kaa, lammas sanoo pääi pääi, possu sanoo öh öh, tai sitte se tuhisee nenällä. Tyttö osaa syödä ite jotain paksumpaa jogurttia tai rahkaa, ja vielä suht. siististi. Ite tietysti osaa juoda tuttipullosta ja nokkamukista. Ja omin sormin osaa syödä maissinaksuja, hedelmiä ym. sormiruokia. Ja banaania osaa syödä, vaikka kuoret olis "kiinni" banaanissa. Ei ihan vielä osaa ite kuoria sitä ;) Yks mun kaveri oli laittanu videopätkää omasta melkein 6kk tytöstä, kun se söi ekaa kertaa maissinaksua. Sen kädet ja sormet oli ihan sellaset haparoivat vauvan kädet, eikä se meinannu saada pidettyä kiinni naksusta, saatika vietyä sitä suuhun asti. Ite kun kattoo, kun meidän tytsy söi eka kertaa naksua, niin otteet oli paljon varmemmat ja tyttö osas kyllä ihan haukata siitä palankin. Niin se lapset kasvaa ja kehittyy omaan tahtiin. Tämä kaverin tyttö ei siis käänny vielä mihinkään suuntaan, köllöttelee vaan selällään. Samaten kun lukee jostain palstoilta, että joidenkin  1- vuotiaat vielä konttaa, tai nousee tukea vasten seisomaan. Tuntuu ihan hassulta sekin, kun meidän neiti on kävelly n. viikon päästä 3kk ajan. Mutta eikös se aina mene niin, että juuri se OMA lapsi on kaikista taitavin ja viisain ;)