Ajattelinpa laittaa vähän kuulumisia meidän arjesta. Hyvin täällä menee. Muutaman kerran ollaan käyty ulkoilemassa ja kaupungilla ja kaupassa myös pari kertaa. Nyt vaan on ollu aikamoisia pakkaskelejä, niin sen puolesta ei olla ulkoilemaan päästy kovinkaan monesti. Neiti nukku vaunuissa tosi hienosti koko ulkoilun ajan. Ja kaupassakin ja kaupungilla on menny tosi mallikkaasti. Eka kauppareissu jännitti aika paljon! Oli jotenkin ihan hassu olo lähtee sen pienen ihmisen kans pois kotoa. Ekoina päivinä mieitin, että miten sitä uskaltaa lähtee mihinkään, mutta kun se arki alkaa kotona sujumaan, niin sitä rohkaistuu lähtemään myös ulos. Ja tekee ihan hyvääkin päästä pois kotinurkista. Pari kertaa oon päässy jopa yksinkin kauppaan. Muutaman kerran oon lypsäny maitoa. Ihan siitä syystä, että neiti oppis juomaan myös pullosta. Saa isikin antaa maitoa, jos ite tarvii päästä esim. kampaajalle. Mä aion kyllä olla niin turhamainen, että haluan mennä välillä omia menoja. Hyvin hän söi pullosta. Tuttia meillä imetään suurella intohimolla. Mutta lähinnä tuttia käytetään nukkumaan alkaessa ja lohdutukseen. Hänellä tuntuu olevan välillä kova imemisen tarve, ja neuvolasta annettiin "lupa" käyttää tuttia, koska maitoa tulee hyvin, ja imeminen on hanskassa.

Aluksi mulla on rinnanpäät ihan kamalan kipeet ja rikki, mutta nyt ne on parantunu. Maitoa tulee riittävästi. Eka neuvola on viikko siitä kun päästiin synnäriltä kotiin, ja sillon painoa oli viikossa tullu 388g!! Aikamoinen syöppö siis! Sillon painoa oli siis 3860g. (Syntymäpaino 3600g). Tänään oltiin eka kertaa lastenneuvolassa ja painoa oli 4360g ja pituutta 54cm. Kuten jo sairaalassa todettiin, niin syntymäpituus tais olla hiukan alakanttiin mitattu. Nyt huomaa senkin, että ne 56cm vaatteet ei oo enää niin yli-isoja, vaan suurinosa aika sopivankokosia.  Neuvolasta saatiin d-vitamiinintipat mukaan. Navassa kasvoi sientä, ja sitä nyt tarvii seurata vähän tarkemmin. Mennään keskiviikkona näytille uudestaan jos se ei oo menny pois. Neuvolan terkkari käsitteli sitä laapiksella. Meidän neitillä on ollu jo reilun viikon verran tosi ikävän näkönen vaippaihottuma. Aluks laitettiin siihen Natusanin baby salvaa, sitten Bebanthenia, ja sitte ostettiin sinkkivoidetta. Ja vaihdettiin vielä vaippamerkkiä. Tähän asti ollaan käytetty Liberoa. Jos se sinkkivoide ei nyt parin päivän sisällä auta, niin sitte varataan aika lääkärille. Onneks se ei tunnu olevan mitenkään kipeä, ainakaan neiti ei sitä kauheesti valita. Vaippaa tarvii vaihtaa tosi usein. Öisinkin ollaan vaihdettu koko ajan se pari kertaa yössä. Kun toi neiti kakkaa välillä pari kertaa yössä..

Jouluna ajateltiin rauhottua perheiden kanssa. Aatto ollaan miehen vanhempien luona, ja loppujoulu mun vanhempien luona. Ihan hirveetä vieras trafiikkia meillä ei oo ollu. Varmaan tää joulu rauhottaa osittain, ja hyvä niin.

Nyt minä toivotan kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua!! Meidän paras joululahja tuhisee tossa vieressä. Viime jouluna en voinu kuvitellakaan, että tämä joulu tulis olemaan tälläinen.. Näin ihana..

Peppi ja tytär 3 vkoa